Foto: Dani kruha u Dječjem vrtiću Cvrčak


Piše: Anita Ercegovac

Posljednji tjedan u listopadu u DV “Cvrčak” obilježeni su Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. “Cvrčak”, “Visibaba” , “Tratinčica” i “Maslačak” mirisali su po toplim pecivima koja su spremala djeca, roditelji i zaposlenici vrtića. U tradicionalnom ozračju fra Ivan Lukač je uz pjesmice i molitvu blagoslovio kruh i sva peciva. Djeca su prigodnim tekstovima i igrokazima pokazala kako ona razumiju vrijednost kruha svagdašnjeg u životu ljudi.

Svečanost Dana kruha pratili su i uvijek dragi gosti i prijatelji djece – gradonačelnik Nikola Blažević, zamjenik gradonačelnika Slaven Ivić, pročelnik Upravnog odjela za lokalnu samoupravu i društvene djelatnosti Nenad Damjanović i članica Upravnog vijeća Vrtića Duška Lapčić. S posebnim zadovoljstvom su se pridružili djeci i zaposlenicima na zajedničkom doručku.

U popodnevnim satima roditelji su također imali priliku vidjeti program koji su uvježbala djeca sa svojim odgajateljicama, te izložbu svih peciva koja su izrađena. Svi prisutni mogli su donirati novčana sredstva u humanitarne svrhe za Unicef-ov projekt “Škole za Afriku”.

Foto: DV Cvrčak

Autorska prava su vlasništvo portala Huknet

Izbornik