Svečano otvorena Aktivna zona u Kninu


U Kninu je danas svečano otvorena Aktivna zona, vježbalište na otvorenom koje su Kninu osigurali građani i simpatizeri našeg grada glasujući u  Coca Colinom natječaju u okviru projekta “Pokret za radost”.

Aktivnu zonu Knin koja se nalazi kod igrališta s umjetnom travom svečano su, rezanjem vrpce, otvorili kninski dogradonačelnik Slaven Ivić i predstavnik tvrtke Coca Cola HBC Hrvatska, Bruno Jelić.

Dogradonačelnik je posebno pohvalio građane Knina istaknuvši da su glasanjem i angažmanom pokazali koliko vole svoj grad. Otkrio je i jednu zanimljivost u vezi svog izgleda.

– Obećao sam da se neću obrijati dok projekt ne privedemo kraju. Obećanje sam ispunio i večeras ću se napokon obrijati – kazao je.

Bruno Jelić iz Coca Cola HBC Hrvatska je izrazio nadu da će građani redovno vježbati, ali i čuvati sprave u Aktivnoj zoni.

Na otvaranju je bio i proslavljeni rukometaš i veleposlanik ovoga projekta Mirza Džomba koji je demonstrirao kako se služi spravama kojih je u Aktivnoj zoni ukupno šest. Džombi su pomogli i najbolja kninska sportašica Ana Džanan i danas posebno raspoloženi dogradonačelnik Ivić.

Podsjetimo, u Coca Colinom natječaju u okviru projekta “Pokret za radost” čiji je cilj bio izgraditi aktivne zone, odnosno vježbališta na otvorenom u deset gradova u Hrvatskoj, građani su imali priliku glasovati od 15. travnja do 15. lipnja ove godine kako bi njihov grad završio među prvih deset.

U obzir su kod glasovanja uzeti i parametri poput broja stanovnika i broja internetskih priključaka kako se ne bi zakinulo male gradove, odnosno kako bi svi dobili priliku. Knin je na kraju u konkurenciji 127 gradova završio na 10. mjestu i zaradio vježbalište na otvorenom.

Još jednom, bravo za sve one koji glasovali, za sve animatore, za kninske lokalne portale, za facebook grupu “Aktivna zona Knin”, kao i za gradske dužnosnike koji su pozivali na glasanje za svoj grad! Čestitke svima na postignutom uspjehu, a posebno na postignutom zajedništvu!

Autorska prava su vlasništvo portala Huknet

Izbornik