Mario Preden predstavio svoju prvu zbirku poezije


Mario Preden večeras je bio rock zvijezda. A velika dvorana kninskog veleučilišta bila je ispunjena kao da su knjigu stihova predstavljali Gibonni ili Dylan, a ne kninski autor kojemu je “Srce i razum” prva objavljena zbirka poezije.

Ležerno i spontano je Mario pričao o  svom životu, o okolnostima u kojima je nastalo njegovo djelo te o svojoj zbirci u kojoj glavnu ulogu zauzima njegova muza, njegova neuzvraćena ljubav, fatalna djevojka kojoj nije otkrio identitet.

Osvrt na knjigu dala je Kornelija Belak, ravnateljica Narodne knjižnice Knin koja je bila organizator književne večeri, a “Srce i razum” detaljno je recenzirala profesorica hrvatskog jezika i književnosti Dolores Zelić.

Sami autor otkrio je da su pjesme nastale s ciljem da se uglazbe.

– Pisao sam s ciljem da se stihovi uglazbe. Želio sam napisati tekst koji će govoriti istinu i koji će biti provokativan – kazao je Preden.

Na večerašnjoj književnoj večeri uručene su i nagrade mladim i odraslim najčitateljima kninske knjižnice. U kategoriji odraslih, najčitateljica je Ivana Grgić, a kod mladih, Lucija Perlaš Malenica.

Večerašnje književno druženje bilo je središnji događaj Narodne knjižnice Knin u okviru obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige.

Autorska prava su vlasništvo portala Huknet

Izbornik