U knjižnici održano Natjecanje u čitanju naglas


U Narodnoj knjižnici Knin danas je održano Natjecanje u čitanju naglas za učenike od 3. do 8. razreda osnovne škole, a nastupilo je dvanaestoro učenika iz dvije kninske osnovne škole.

U starijoj kategoriji u kojoj su se natjecali učenici od 6. do. 8. razreda prvo mjesto osvojio je  učenik 8. razreda Antonio Perić kojemu je mentorica bila Marija Crnogorac. Druga je bila Ana Kovačević, a treći Ante Raić Perutina.

U mlađoj kategoriji u kojoj su bili đaci od 3. do 5. razreda prvo mjesto osvojila je Nika Marić kojoj je mentorica bila Branka Parać. Druga je bila Laura Kabić, a treća Lana Katić.

Najboljima koji su se ovom pobjedom plasirali na županijsko natjecanje priznanja je uručio kninski dogradonačelnik Slaven Ivić.

U žiriju koji je odlučio o pobjednicima bili su umirovljena profesorica hrvatskog jezika Marija Prnjak, profesorica hrvatskog jezika Ana Ćato te radijski voditelj i profesor hrvatskog jezika dr. Dragan Gligora.

Natjecanje u čitanju naglas  organizirali su Komisija za knjižnične usluge za djecu i mladež Hrvatskoga knjižničnog društva i Narodna knjižnica i čitaonica „Vlado Gotovac“ iz Siska gdje će se 17. I 18. studenoga ove godine održati i nacionalno natjecanje.

Natjecanje u čitanju naglas organizira se s ciljem poticanja i popularizacije knjige, čitanja i čitanja naglas, razvijanja ljubavi  prema knjizi i čitanja kao kvalitetnog načina provođenja slobodnog vremena, unaprjeđenja čitalačkih sposobnosti učenika, naglašavanja čitanja kao temelja cjeloživotnog obrazovanja, poticanja usmenog izražavanja te razvijanja motivacijskih sposobnosti.

Autorska prava su vlasništvo portala Huknet

Izbornik