• Naslovna
  • Rad gradske uprave
  • Na Gradskom vijeću usvojeno izvješće o izvršenju proračuna: Manjak smanjen za 5 milijuna kuna, a Grad nema novih zaduženja

Na Gradskom vijeću usvojeno izvješće o izvršenju proračuna: Manjak smanjen za 5 milijuna kuna, a Grad nema novih zaduženja


23. 07. 13. 002Kninsko Gradsko vijeće usvojilo je danas izvješće o izvršenju proračuna za 2012. godinu koje je kninskim parlamentarcima predstavila kninska gradonačelnica Josipa Rimac.

– Ostvaren je prihod od 33 milijuna i 63 tisuće kuna što znači da je izvršenje proračuna 69,70 posto. Najveći nedostatak prihoda je na stavkama kapitalnih potpora iz državnog proračuna i komunalnog doprinosa sukladno zakonu o legalizaciji bespravno izgrađenih objekata, gdje smo očekivali veći prihod. Ono što nas ipak veseli jest da većinu predstavljaju vlastiti prihodi te da smo, što se tiče manjka iz prethodnih godina, pokrili manjak od pet milijuna kuna. Također, nemamo novih zaduženja u 2012. godini, a važno je da Grad Knin redovito izvršava svoje obaveze prema svojim zaposlenicima te ustanovama i institucijama kojima je osnivač, tako da nema kašnjenja pri financiranju naših ustanova, Dječjeg vrtića, Javne vatrogasne postrojbe, Pučkog otvorenog učilišta, Kninskog muzeja i Narodne knjižnice. Također, svoje obaveze pratimo u zakonskim rokovima i sukladno ostvarenim prihodima. Bitno je i naglasiti da Grad od rujna neće više biti kreditno zadužen. Maksimalno smo štedjeli na svim stavkama, a poštivali smo ono što moramo sukladno zakonu o fiskalnoj odgovornosti – izvijestila je gradonačelnica Rimac.

Gradsko vijeće usvojilo je danas i rebalans proračuna za 2013. godinu. Ukupni rashodi rebalansom iznose 37,9 umjesto dosadašnjih 34,1 milijun kuna, a prihodi 49,6 umjesto 34,1 milijun.

Gradski parlament usvojio je i izvještaj o radu kninske gradonačelnice za drugu polovicu 2012. godine.

Izbornik