• Naslovna
  • Sport
  • Stelli Pinjuh stotinke nedostajale do europske medalje

Stelli Pinjuh stotinke nedostajale do europske medalje


Piše: Dragan Pinjuh, trener Hrvatske taekwondo reprezentacije

Trenutno traje 7. Europsko kadetsko prvenstvo u Bukureštu.

Na tom prvenstvu imamo i troje Kninjana iz Taekwondo kluba DIV Knin (dva natjecatelja i trener reprezentacije Dragan Pinjuh).

Prvog dana Mateo Pratljačić poražen je od reprezentativca Španjolske rezultatom 2:9.

Drugog dana nastupila nam je Stella Pinjuh. U prvom kolu porazila je predstavnicu Bjelorusije 13:0 (prekid u trećoj rundi.

U drugom kolu, u borbi za medalju, Stella je u odličnoj borbi poražena 2:6. Kažemo odličnoj jer u toj borbi priredili smo veliku dramu svim našim navijačima u dvorani. Također, cijeli srpski i crnogorski tim navijao je za nas. U borbi za medalju, prve dvije runde Stella je vodila 2:1, da bi u trećoj Ukrajinka pogodila glavu i povela 2:4. Nakon toga je još jedan bod pogodila, a Stella dobila neparnu opomenu (bod manje) i gubila je 2:6.

Te zadnje sekunde Stella se borila junački. Bila su 3x udarca iz okreta pogođena (stražnji koji nosi 3 boda), ali elektronika nikako nije registrirala taj udarac. U zadnjoj stotinki Stella pogađa zadnji kružni u glavu  (4 boda) i još vraća kružni u glavu (7 bodova). Suci dižu karton jer ga trener Pinjuh nije imao (izgubio ga u prijašnjoj akciji). Suci su gledali video snimku 10 minuta. Glava je pogođena, ruka Stellina nije dodirnula pod, ali ne vidi se je li vrijeme isteklo. Nakon tih 10 minuta odluka sudaca je pala da je vrijeme isteklo, a to je značilo da su nas dijelile stotinke do povratka u meč ili naše pobjede.

Prva dva dana od naših osam reprezentativaca na žalost nitko nije uspio osvojiti medalju.

Autorska prava su vlasništvo portala Huknet

Izbornik