• Naslovna
  • Politika
  • Miro Kovač: U Kninu trebaju biti veće plaće u javnom sektoru nego drugdje u Hrvatskoj

Miro Kovač: U Kninu trebaju biti veće plaće u javnom sektoru nego drugdje u Hrvatskoj


U okviru predizborne kampanje tehnički ministar vanjskih poslova i šesti na listi HDZ-a u IX. Izbornoj jedinici Miro Kovač posjetio je danas Knin gdje je na tvrđavi u izjavi za medije najavio drugačiji odnos prema ovome gradu.

– Rekla mi je Josipa da je naziv koji se koristi za Knin neprimjeren. Slažem se s tim i ovo više ne smije biti područje od posebne državne skrbi nego od posebnog državnog interesa. Interes države mora biti da ovaj kraj prosperira. Ovo je prekrasan kraj i ima fantastične resurse, ima mogućnosti i pametne i hrabre ljude, ali država mora stimulirati. Država može porezno rasteretiti ovaj kraj i građane koji ovdje žive te brinuti o stambenoj problematici. Ovdje moraju biti i veće plaće u javnom sektoru nego drugdje u Hrvatskoj. To je praksa i u Njemačkoj i takav je njihov odnos prema bivšoj istočnoj Njemačkoj – referirao je Kovač i dodao da se više ne smije dogoditi da ovaj kraj nema kandidata za Sabor te da će on to pokušati nadomjestiti.

Domaćin Miru Kovaču u Kninu bila je predsjednica kninskog HDZ-a Josipa Rimac koja je poseban naglasak u svom govoru dala na razvoj Knina.

– Volja i želja za napretkom je itekako prisutna i i znamo što želimo i što hoćemo. Želimo da Knin bude prepoznatljiv po razvoju  Već sad su vidljivi pomaci. U Knin je u proteklih deset godina uloženo milijardu i 150 milijuna kuna. O tome svjedoči i pogled s tvrđave, plavetnilo industrije, prekrasna crkva i šarenilo boja obnovljenih stambenih zgrada. U ovo područje treba se dalje ulagati. Ideje su neiscrpne, ideje mladih ljudi koji su na ovom području odlučili ostati i odgajati svoju djecu u kršćanskom duhu i duhu domovinske zahvalnosti – kazala je Rimac.

Miro Kovač je danas skupa s predstavnicima kninskog HDZ-a i branitelja položio vijence i zapalio svijeće kod Spomenika pobjede Oluja 95 na glavnom kninskom trgu te ispred bivšeg zatvora na tvrđavi.

U Kninu su danas podršku HDZ-u dali i generali Josip Lucić, Ljubo Ćesić Rojs i Zvonko Sesar.

Autorska prava su vlasništvo portala Huknet

Izbornik