• Naslovna
  • Društvo
  • Obilježena 150. obljetnica Župe sv. Ilije proroka u Bosanskom Grahovu

Obilježena 150. obljetnica Župe sv. Ilije proroka u Bosanskom Grahovu


li_bos-grahovo_4U Bosanskom Grahovu obilježena je 150. obljetnica Župe sv. Ilije proroka misnim slavljem u istoimenoj crkvi koje je predvodio  banjalučki biskup monsinjor dr. Franjo Komarica te okruglim stolom na temu ”Pogled u prošlost, sadašnjost i budućnost Župe Bosansko Grahovo“.

Uz biskupa Komaricu na okruglom stolu su bili i predsjednik Udruge za očuvanje povijesne i kulturne baštine “Don Juraj Gospodnetić”,  prof. Slavko Galiot, koji je govorio o povijesti Hrvata grahovskog kraja te predsjednik Općinskog odbora Hrvatske demokratske zajednice BiH Krešimir Sarić koji je sudionike upoznao s aktualnom političkom situacijom i položajem Hrvata u općini Bosansko Grahovo.

Na skupu je bilo riječi i o prirodnim resursima kao mogućnosti razvoja općine te o prekograničnoj suradnji i EU fondovima.

U ime Grada Knina obljetnici su nazočili predsjednik kninskog Gradskog vijeća Marinko Tokmakčija i zamjenik gradonačelnice Nikola Blažević koji je izrazio vjeru u opstojnost Hrvata na tom području, u dobru prekograničnu suradnju Općine Bosansko Grahovo s Gradom Kninom i Šibensko-kninskom županijom te u bolji život svih ljudi na ovim prostorima.

Voditelj okruglog stola bio je kninski pjesnik i gradski vijećnik Ante Nadomir Tadić – Šutra, a u kulturnom dijelu nastupio je i kninski pjevač i član Klape Maslina Hrvoje Marić.

Izbornik