• Naslovna
  • Politika
  • Plenković u Kninu: Područja od posebne državne skrbi moraju biti prioritet Vlade

Plenković u Kninu: Područja od posebne državne skrbi moraju biti prioritet Vlade


Hrvatska demokratska zajednica će na parlamentarnim izborima pobijediti zbog programa i ljudi, kazao je predsjednik HDZ-a Andrej Plenković na druženju sa simpatizerima i članovima stranke na kninskom izletištu Marunuši.

Plenković: Ovo je izbor između potrošenog Milanovića i mene kao novog lidera HDZ-a

– Imamo program koji je utemeljen na znanstvenoj podlozi, imamo izuzetno kvalitetne ljude na listama i vraćenu političku vjerodostojnost. Ovo je izbor između već viđenog i potrošenog Milanovića i mene kao novog lidera HDZ-a – kazao je Plenković.

Osvrnuo se i na Knin, ali i na liste na kojima ovaj put nema nikoga iz Knina.

– Područja od posebne državne skrbi moraju i dalje biti prioritet svake hrvatske Vlade, a osobito HDZ-ovih Vlada. Bez obzira je li netko na listi ili nije, svi smo mi HDZ i za svakoga od nas ima mjesta, a naročito za kninsku gradsku organizaciju HDZ-a i njene čelnike – kazao je šef HDZ-a.

Rimac: Očekujemo poreznu reformu, stambeno zbrinjavanje mladih kadrova i bolju prometnu povezanost

Predsjednica kninskog Gradskog odbora HDZ-a Josipa Rimac referirala je što očekuje od buduće Vlade na čelu s Plenkovićem.

– Knin će dati svoj doprinos velikoj pobjedi da složimo našu Vladu i što prije počnemo raditi, a upravo ova područja od posebne državne skrbi trebaju potporu Vlade. Očekujemo nove porezne reforme, stambeno zbrinjavanje mladih kadrova i bolju prometnu povezanost. U Knin je od 2005. do 2015. godine uloženo milijardu i 150 milijuna kuna. Želja nam je da u budućnosti ulaganja budu dvostruko veća od tih – kazala je Rimac.

Blažević: Želimo da nas doživite i da nas ne zovete provincijom

Očekivanja je iznio i kninski gradonačelnik Nikola Blažević.

– Želim da vratite povjerenje u institucije hrvatskog sustava, da spriječite ova ružna iseljavanja iz Hrvatske, da osigurate ostanak mladih i obrazovanih i vratite povjerenje branitelja. Želimo da snažnom regionalnom politikom pomognete ova područja tako da se više ne zovu područja od posebne državne skrbi nego da budemo jednako bogati koliko smo i lijepi. Želimo da nas doživite i da nas ne zovete provincijom – poručio je Blažević.

Dujić: Voditi računa o tome da Knin ne bude lokacija samo za 5. 8.

Predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Nediljko Dujić poručio je Plenkoviću da, kad postane premijer, vodi računa o tome da Knin ne bude lokacija na koju će se dolaziti samo 5. kolovoza i da Knin bude u svim razvojnim projektima. Kao najveći prioritet istaknuo je otvaranje novih radnih mjesta.

Prva na HDZ-ovoj listi u IX. Izbornoj jedinici Branka Juričev Martinčev također je istaknula potrebu ostanka mladih ljudi, ali i povratka onih koji su otišli. Sve te mjere, kazala je, predvidio je program HDZ-a.

Na pomalo neuobičajenom i prilično ležernom političkom skupu na Marunuši danas su se igrale igre poput graničara, bacanja kamena s ramena, streličarstva i natjecanja u roštiljanju, a prisutne je zabavljao Golden Royal Band.

Autorska prava su vlasništvo portala Huknet

Izbornik