Vojna vježba hrvatske i britanske vojske na Crvenoj zemlji


Na vojnom poligonu Crvena zemlja jučer je održana vojna vježba hrvatske i britanske vojske „SAVA STAR 16“, izvještava Radio Knin.

Vježbi su prisustvovali: Ministar obrane Josip Buljević, načelnik Glavnog stožera OS RH general zbora Mirko Šundov i britanski veleposlanik u RH Andrew Dalgleish.Cilj vježbe bio je uvježbavanje pješačkog voda u multinacionalnom okruženju i pružanje potpore uvježbavanju pričuvnih pješačkih snaga. Ministar obrane Josip Buljević kaže kako su britanski vojnici izuzetno zadovoljni suradnjom s našim jedinicama.

– Vježba je pokazala dobru uvježbanost i suradnju naše i britanske vojske. Ovdje nije važna samo bilateralna suradnja već integriranost naših snaga u sklopu NATO saveza – kazao je general Šundov.

Britanski veleposlanik Andrew Dalgleish istakao je kako mu je drago što se prijateljstvo dviju zemalja očituje i na vojnom planu, što su uspješno pokazali hrvatski i britanski časnici i vojnici.

– Jedan od britanskih zapovjednika, satnik Gus Cameron kaže kako se na poligonu pokazala osobna i vojna usklađenost hrvatskih i britanskih snaga:
Gus – rekao je Dalgleish.

Bilateralna vojna vježba Sava star 16, četvrtu godinu zaredom održava se u Hrvatskoj, a ove godine po prvi put na kninskom poligonu „Crvena zemlja“.

Izvor. HRT Centar Knin

Foto: HRT Centar Knin

Izbornik