• Naslovna
  • Društvo
  • Jutarnji: MUP kazneno prijavio Miljenka Lelasa nakon čega je umirovljen na osobni zahtjev

Jutarnji: MUP kazneno prijavio Miljenka Lelasa nakon čega je umirovljen na osobni zahtjev


Nakon provedenog nadzora nad policijskom postajom u Kninu, MUP je njezina dugogodišnjeg načelnika Miljenka Lelasa kazneno prijavio DORH-u, objavio je jutros portal Jutarnji.hr koji dodaje kako je Lelas tijekom kolovoza naglo i u munjevitom postupku umirovljen te da je u mirovinu otišao na osobni zahtjev.

Neposredni “okidač” za takav rasplet policijske karijere Miljenka Lelasa, kako neslužbeno doznaje Jutarnji iz policijskih izvora iz PU šibensko-kninske, bila je potpuna pasivnost kninske policije 5. kolovoza kada su veterani 9. bojne HOS-a pjevali ustaške pjesme i pozdravljali pozdravom “Za dom spremni”.

Nakon toga u policijsku je postaju Knin, kojoj je Lelas na čelu još od 2000., upućen unutarnji nadzor, piše Jutarnji i dodaje kako je nadzorom otkriven cijeli niz nepravilnosti, među kojima i zataškavanje i selektivnost u radu na prekršajnim i kaznenim prijavama.

Iz MUP-ova Ureda za odnose s javnošću Jutarnji je dobio sljedeći pisani odgovor:

“U policijskoj postaji Knin tijekom kolovoza ove godine proveden je nadzor i o svim nalazima obaviješteno je nadležno Državno odvjetništvo. Gospodin Miljenko Lelas umirovljen je na osobni zahtjev”.

Vršitelj dužnosti načelnika policijske postaje Knin od utorka je Lelasov dosadašnji pomoćnik Ivan Vidović, piše Jutarnji.

Cijeli članak možete pročitati OVDJE

Izvor: Jutarnji.hr

Foto: www.sudacka-mreza.hr

Izbornik