Josipa Rimac progovorila o listi u 9. izbornoj jedinici


Tekst i foto preuzeti s portala ŠibenikIN

Josipa Rimac, koja je najavila prošlog tjedna da će nakon svečanosti 21. obljetnice Oluje javno izraziti nezadovoljstvo zbog odluke županijskog HDZ-a da je ne kandidira na listi u 9. izbornoj jedinici, izjavila je danas za ŠibenikIN da ne želi ništa prejudicirati prije nego što središnjica stranke i predsjednik Andrej Plenković ne potvrde ili promijene ta imena.

– U Kninu smo dosad uvijek pobjeđivali i vjerujem da nećemo dozvoliti drugima da nam oduzimaju biračko tijelo u trenutku kad bi to htjeli mnoge stranke poput HSP-a ili Milana Bandića, koji svoju predizbornu kampanju u srijedu započinje upravo iz Knina. Predsjednik stranke Plenković odlučit će hoće li Knin imati svog predstavnika na listi u 9. izbornoj jedinici i ja sam uvjerena da nitko neće HDZ-u moći oduzeti kninske birače, iako će mnogi to pokušati. Dat ću, zajedno sa svojim suradnicima, sve od sebe da HDZ opet pobijedi – rekla je Josipa Rimac koja je tijekom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti bila središnja figura svečanosti u Kninu i nije se odvajala od predsjednika stranke.

Nije, kao što je najavljivala prije nekoliko dana, decidirano htjela odgovoriti vodstvu HDZ-a Šibensko-kninske županije koje njoj i dvojici drugih kandidata, tajnim glasovanjem, nije dalo prođu na listi.

– Prava obitelj probleme rješava u vlastitoj kući. Na tome bih se zasad zaustavila – rekla je Rimac.

Nakon petka u Kninu očito osjeća da ima više manevarskog prostora nego u danima pred proslavu kad je najavljivala obračun sa stranačkim kolegama na županijskoj razini.

– Bit će vremena, ne treba žuriti. U ovom je trenutku najvažnije da smo pokazali zajedništvo i da smo za vukovarski vodotoranj prikupili između 750 i 800 tisuća kuna. Pričekajmo odluku središnjice i kad vidimo liste, moći ćemo razgovarati – rekla je za ŠibenikIN Josipa Rimac.

Zakopčana do grla komentirala je i povlaćenje Božidara Kalmete s liste u 9. izbornoj jedinici.

– Svatko najbolje zna svoje razloge zašto donosi takve odluke i u to se ne želim miješati. Poštujem njegovu odluku i vjerujem da će baš kao i njegovi Zadrani, nastaviti davati veliki doprinos HDZ-u.

 

Izbornik