• Naslovna
  • Društvo
  • Večeras Smotra folklora i Moto Party: Donosimo cjelokupni sutrašnji program

Večeras Smotra folklora i Moto Party: Donosimo cjelokupni sutrašnji program


Oluja 2016Jubilarna deseta smotra folklora

Večeras će se u 20 sati na glavnom kninskom trgu održati jubilarna deseta Smotra folklora.

Smotru u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 21. obljetnice VRO Oluja organiziraju HKD Napredak Knin, Zajednica Hrvata BiH – Podružnica Knin i Grad Knin, a manifestacija se održava pod pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović.

Moto Party

Večeras će se s početkom u 21 sat na Vedrom polju u Kninu održati sedmi po redu Moto Party u organizaciji kninskog Moto kluba Tenen.

Nastupit će bendovi Puls Rock Bend iz Zagreba i The Puls iz Šibenika, a ulaz je besplatan.

Danas su predviđeni i defile te moto igre, a susret će imati i humanitarni karakter budući da će se prikupljati sredstva za atletsku stazu.

Organizatori su osigurali besplatan ručak i jutarnju kavu za sve bikere.

Večeras na tvrđavi ministri primaju ratne zapovjednike; U Galeriji na tvrđavi izložba “Vukowar – 87 dana boli i patnje”

Večeras će se u Galeriji Kninskog muzeja na tvrđavi u 21 sat otvoriti izložba “Vukowar – 87 dana boli i patnje” u organizaciji udruge Vukovarski branitelji i logoraši Međimurja.

Također na tvrđavi večeras će ministri obrane, branitelja i unutarnjih poslova svečano primiti ratne zapovjednike Hrvatske vojske iz Oluje.

Sutra se oko 7 sati ujutro zatvaraju za promet glavne ulice

Za sve one koji radi posla trebaju ući autom u grad, recimo da se glavne kninske ulice zatvaraju za promet sutra oko 7 sati ujutro.

Donosimo cjelokupni sutrašnji program

Sutrašnja proslava započinje u 8 ujutro Budnicom ulicama grada u izvedbi Orkestra OSRH.

Podizanje zastave, mimohod, polaganje vjenaca, govori predsjednice i predstavnika branitelja, misa za domovinu

Zatim će na kninskoj tvrđavi u 9 sati i 43 minute svečano biti podignuta hrvatska zastava nakon čega će se, oko 10 sati, svi sudionici u svečanom mimohodu uputiti na središnji gradski Trg Ante Starčevića.

Tu će se u 10:30 sati ispred Spomenika hrvatske pobjede Oluja 95 položiti vijenci za sve poginule hrvatske branitelje poslije čega će se javnosti službeno obratiti Predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović i predstavnik branitelja.

U 11:30 sati u Crkvi Gospe Velikog Hrvatskog Krsnog Zavjeta započinje Sveta misa za domovinu koju će predvodit biskup šibenski u miru, mons. Ante Ivas. Koncelebrirat će vojni ordinarij Jure Bogdan i biskup šibenski Tomislav Rogić sa svećenicima.

Podjela vojničkog graha građanima; Zajednički ručak i druženje dužnosnika, uzvanika i građana

U podne je predviđena podjela vojničkog graha građanima.

U 13.:30 će se u parku nasuprot zgrade gradske uprave održati zajednički ručak dužnosnika i uzvanika s građanima.

Popodnevna događanja

I popodne će u Kninu biti živo.

U 16:30 će se ulicama grada održati mimohod vojnih vozila iz domovinskog rata, a u 17:30 će se na igralištu s umjetnom travom odigrati finalna utakmica malonogometnog turnira djece hrvatskih branitelja Oluja 95.

U popodnevnim satima u Knin će stići sudionici drugog po redu memorijalnog maratona Čavoglave – Knin. Start je u Čavoglavama u 13:30 sati, a cilj je na Marunuši u 17:30 sati. Organizator je Udruga maratonaca Virovitičko-podravske županije “Glasnici istine”.

Predvečernja događanja

Na glavnom kninskom trgu sutra će se u 19 sati održati druga večer jubilarne desete Smotre folklora. Prethodno je, u 18 sati, predviđen i mimohod sudionika smotre i to od Trga Oluje do Trga Ante Starčevića.

Središnji događaj proslave – kninski koncert Thompsona za Vukovar: “Pobjeda za heroje”

Proslava u Kninu ove je godine posvećena Vukovaru.

Tako će se sutra u 21 sat u organizaciji HRT-a na stadionu NK Dinare održati svečani koncert “Pobjeda za heroje” tijekom kojega će se u pozivnom centru prikupljati novci za obnovu vukovarskog vodotornja.

Na koncertu će nastupiti Marko Perković Thompson i prijatelji u pratnji Tamburaškog orkestra HRT-a, Orkestra HRM-a i Klape HRM-a “Sv. Juraj”.

Svečana proslava završit će u 23:30 sati velikim vatrometom.

Karta s označenim parkiralištima

Organizatori u Kninu sutra očekuju oko sto tisuća posjetitelja. Kako bi sve funkcioniralo na razini trebat će se pridržavati i uputa.

Još jednom vas podsjećamo i na kartu s označenim parkiralištima koju možete preuzeti OVDJE

Autorska prava su vlasništvo portala Huknet

Izbornik