Gradonačelnik: Grad je transparentan i redovito izvještava o proračunu


Nakon što je  Institut za javne financije po pitanju transparentnosti  proračuna Grad Knin spomenuo u negativnom kontekstu i to po broju objavljenih ključnih proračunskih dokumenata na službenim stranicama, reagirao je gradonačelnik Nikola Blažević upozorenjem kako se do zaključka došlo jer je Institut obavljao analizu u trenutku izrade nove internet stranice Grada. Podsjetio je kako je Grad uvijek bio te je i sada transparentan u izvještavanju javnosti o proračunu.

– Grad Knin je, slučajno ili namjerno, prikazan kao netransparentan po pitanju objavljivanja financijskih planova j trošenja proračunskih sredstava. Smatramo nužnim upoznati javnost da je Grad u listopadu 2015. godine pristupio izradi nove službene stranice te da se u narednih nekoliko mjeseci intenzivno radilo na  unosu novih sadržaja i paralelnom prijenosu postojeće baze podataka, a sve upravo u vrijeme preuzimanja podataka od strane Instituta. Budući da se prijenos podataka vršio postupno i u fazama, moguće je da u trenutku prijenosa upravo navedeni podaci nisu bili dostupni na novoj stranici Grada, ali svakako su još uvijek bili na staroj stranici koja čini sastavni dio iste – pojasnio je Blažević.

Gradonačelnik je dodao kako Grad na svojim službenim stranicama još od 2010. godine, znatno prije  propisane obveze određene zakonima, redovito objavljuje plan proračuna,  Izmjene i dopune proračuna te polugodišnje i godišnje Izvješće o izvršenju proračuna, a od 2014. i Izvješće o prihodima i rashodima te primicima i izdacima.

Gradonačelnikovo očitovanje u cijelosti možete pročitati OVDJE

Autorska prava su vlasništvo portala Huknet

Izbornik