• Naslovna
  • Društvo
  • Ministar Kotromanović posjetio ozlijeđenog pirotehničara u kninskoj bolnici

Ministar Kotromanović posjetio ozlijeđenog pirotehničara u kninskoj bolnici


kotromanovic_266132S1Ministar obrane Ante Kotromanović posjetio je ozlijeđenog pirotehničara Davora Perkovića u Općoj bolnici Hrvatskog ponosa u Kninu te pri tom rekao kako je vjerojatno eksplodirala kasetna bomba, ali i da se uzroci nesreće još istražuju.

Uz ministra Kotromanovića ozlijeđenog pirotehničara posjetili su i kninska gradonačelnica Josipa Rimac i general bojnik Mate Ostović.

Ministar je u bolnici razgovarao s ozlijeđenim pirotehničarom, pohvalio je tim bolnice u Kninu i kazao kako je ministarstvo cijelo vrijeme od nesreće s njima bilo u kontaktu.

– Uzroci nesreće još se istražuju, a vjerojatno je eksplodirala kasetna bomba. To područje je puno eksplozivnih naprava i vrlo je bitno da se raščisti te se radovi pirotehničara na području vojarne u Pađenima nastavljaju – kazao je ministar.

Zaostale mine su veliki problem kninskoga područja, kazala je prigodom posjeta kninska gradonačelnica.

– Na kninskom području veliki problem su zaostale mine, ali i eksplozivna sredstva zaostala još iz Drugog svjetskog rata – upozorila je kninska gradonačelnica Josipa Rimac te navela primjer vojarne u Golubiću.

Podsjetimo, u eksploziji koja se dogodila u srijedu u vojarni u Pađenima došlo je prilikom čišćenja i sanacije terena. Pri tom je od ozljeda preminuo pirotehničar Marko Odžak, a lakše su ozlijeđeni pirotehničari Davor Perković, koji je zadržan u bolnici, te Dalibor Batinić koji je pušten kući.

Izbornik