• Naslovna
  • Kultura
  • Zvonimirovi dani: Dajmo ruku entuzijastima da manifestacija prijeđe lokalne okvire

Zvonimirovi dani: Dajmo ruku entuzijastima da manifestacija prijeđe lokalne okvire


Završili su osmi Zvonimirovi dani. Posjetom i atmosferom možda i najbolji do sada, mada su organizatore mučile mnoge muke, od nedolaska nekih viteških skupina do lošega vremena.

Svaku manifestaciju čine entuzijasti koji su je pokrenuli. Obično kad ti entuzijasti dignu ruke od daljnje organizacije, nestane i manifestacija. Svatko se nekad umori pa čak i neumorna Nada Hržić koja je s Mateom Lozančić i suradnicima i ove godine napravila odličnu stvar.

Stoga bi svi skupa trebali dati im ruke. Kako bi ova divna manifestacija opstala, ali i kako bi postala još bolja. Kako bi postala festival od nacionalnog značenja.

Proširenje organizacijskog tima, cjelogodišnje lobiranje za financijska sredstva, reklama na nacionalnoj razini, produljenje Zvonimirovih dana, proširenje sadržaja koncertima popularnih izvođača i bendova i popularnim kazališnim predstavama te partyjima elektoničke glazbe, rješavanje kampa za posjetitelje, prodaja pića i hrane na samom festivalu, naplaćivanje ulaznica. Sve su to ideje da Zvonimirovi dani prijeđu lokalne okvire i da postanu istinski turistički brend Knina. Kojega grad s najljepšom i najvećom srednjovjekovnom tvrđavom u ovom dijelu Europe i zaslužuje.

No, za takvo što Nadi, Matei i društvu treba dati ruke i angažirati tim koji će na pripremi raditi godinu dana.

Što se ovogodišnjih Zvonimirovih dana tiče treba pohvaliti i organizatore i one koji su na bilo koji način pomogli.

Organizatorski tim su činili Grad Knin, Turistička zajednica Grada Knina, KUD Kralj Zvonimir’ i Kninski muzej, ali i brojni srčani volonteri.

Tu su i sponzori i oni koji su pomogli na bilo koji način. Radi njihova značaja u oživotvorenju Zvonimirovih dana, napisat ćemo ih velikim slovima: HRVATSKA TURISTIČKA ZAJEDNICA, TURISTIČKA ZAJEDNICA ŠIBENSKO-KNINSKE ŽUPANIJE, HRVATSKA BANKA ZA OBNOVU I RAZVITAK, ŠIBENSKO-KNINSKA ŽUPANIJA, OŽUJSKO PIVO, PUČKO OTVORENO UČILIŠTE KNIN, DJEČJI VRTIĆ CVRČAK KNIN, KOMUNALNO PODUZEĆE D.O.O. KNIN, ČISTOĆA I ZELENILO D.O.O. KNIN,DVD KNIN, UPRAVITELJ D.O.O. KNIN, DOM ZA STARIJE I NEMOĆNE KNIN, RESTORAN ”TVRĐAVA”, SAVEZ ŠPORTOVA GRADA KNINA, ATLETSKI KLUB ”SV. ANTE” KNIN, OŠ DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI, OŠ DR. FRANJE TUĐMANA, SREDNJA ŠKOLA LOVRE MONTIJA, GRADSKO DRUŠTVO CRVENOG KRIŽA KNIN i DAVOR JAŠEK.

Medijski pokrovitelji bili su Huknet.hr i Radio Knin, a u programu su sudjelovali Kliški uskoci, Dubovački streličari, Red vitezova Ružice grada, Vranski vitezovi, Šibenska gradska straža, Plesna skupina Kontea, Društvo glagoljica, KUD „Kralj Zvonimir“ – Vitezovi kralja Zvonimira, Plesna skupina Ninije, Kazalište djece i mladih Pinokio, DFA Zvončići i Čarobni svijet.

Hvala im svima i vidimo se svi zajedno i dogodine.

Autorska prava su vlasništvo portala Huknet

Izbornik