Veleposlanica Makedonije posjetila Knin


IMG_0323Veleposlanica Republike Makedonije Daniela Karagjozoska posjetila je Knin gdje ju je primila kninska gradonačelnica Josipa Rimac sa suradnicima.

Na sastanku je posebno istaknuto prijateljstvo dviju država kao i prijateljstvo makedonskog i hrvatskog naroda.

Gradonačelnica je upoznala makedonsku veleposlanicu s brojnim projektima koji su realizirani u Gradu Kninu s naglaskom na projekte financirane sredstvima iz pretpristupnih fondova Europske unije. Veleposlanici je ukazano i na probleme s kojima se susretao Grad Knin u poslijeratnom razdoblju.

Veleposlanica Karagjozoska pokazala je poseban interes za međunacionalne odnose na području Grada Knina, naglasivši da su ti odnosi izuzetno važni za uspostavu međusobnog povjerenja među građanima. Govorila je o situaciji u Republici Makedoniji te o problemima na vanjskoj i unutarnjoj razini s kojima se susreće njezina domovina nakon stjecanja samostalnosti. Iznijela je niz primjera dobre prakse u pokušajima Republike Makedonije za postizanjem što boljeg životnog standarda njezinih građana, a Gradu Kninu ponudila je potporu u uspostavi buduće gospodarske, kulturne i institucionalne suradnje potaknute ovim susretom.

Posjet Veleposlanice Karagjozoske bio je poseban i po činjenici da se radilo o prvom susretu ovakve vrste u Kninu od ulaska Hrvatske u Europsku uniju. U izaslanstvu Grada Knina bili su i zamjenik župana Tomislav Vrdoljak te zamjenik gradonačelnice Nikola Blažević.

Izbornik