• Naslovna
  • Sport
  • Kijevo Knin novi juniorski prvak Hrvatske u futsalu

Kijevo Knin novi juniorski prvak Hrvatske u futsalu


Kijevo Knin novi je juniorski prvak Hrvatske u futsalu.

Više u članku koji slijedi, a kojega smo preuzeli s: hrfutsal.com

Danas je odigrana završnica juniorskog prvenstva Hrvatske u malom nogometu. U ovome finalnom danu za treću poziciju su se borili Split Tommy kao predstavnik regije jug i Mnk Rugvica kao predstavnik regije sjever. Početak utakmice nije donio velika uzbuđenja iako su obje ekipe prijetile, a onda deset minuta prije odlaska na odmor, Split Tommy dolazi u vodstvo. Gol je postigao Toni Filipović iz slobodnog udarca, naime lopta je prošla kroz noge jednom od igrača živog zida što je omogućilo Filipoviću da postigne svoj treći gol u završnici.

Split Tommy ovdje nije stao te je još pojačao ritam utakmice, a to je rezultiralo i novim golom u 16. minuti kada se kao ključan akter ponovno pojavljuje Filipović koji krade loptu, a na kraju i zabija za povećanje prednosti od 0:2.

Kada su igrači Rugvice samo htjeli što prije otići na kratki predah, nestrpljivost ih košta novog pogotka. Naime u samo nekoliko sekundi napravili su dva nova akumulirana prekršaja, odnosno njih ukupno šest pa je Split dobio priliku samo nešto malo više od minute prije kraja prvog dijela povisiti prednost. Odgovornost je preuzeo Filipović te je i ovoga puta bio precizan pa je tako prednost na strani predstavnika juga bila već 0:3.

U drugom dijelu Rugvica je pokušavala zabiti gol koji bi ih održao u borbi, ali prilike su prolazile jedna za drugom sve do 9. minute kada Rugvica preko Stjepana Duvnjaka zabija za smanjenje na 1:3. U 11. minuti Duvnjak lijepo prolazi svoga čuvara te dodaje slobodnom Kuprešaku koji zabija i tako s rezultatom od 2:3 u potpunosti vraća svoju momčad u igru.

Samo pet minuta prije kraja utakmice Split Tommy ovoga puta pravi šest akumuliranih prekršaja pa tako Rugvica dobiva priliku preko deseterca doći do velikog izjednačenja, ali Duvnjakov udarac brani golman Splita Luka Pavlović. Do kraja regularnog dijela rezultat se nije mijenjao premda su udarci sijevali do posljednje sekunde pa tako Split Tommy osvaja treće mjesto.

Nakon toga sve je bilo spremno za veliko finale u kojem su se susreli MNK Brod 035 i Kijevo Knin. Tijekom prvog dijela obje momčadi su imale puno izglednih prilika, ali ih nisu uspijevale realizirati te kada se činilo kako će se na odmor otići bez golova, samo 40 sekundi prije kraja Brod 035 dolazi u vodstvo, a pogodak je postigao Sedlo na asistenciju Sekulića. S minimalnom prednošću Broda 035 odlazi se na odmor iako je Kijevo samo tri sekunde prije kraja imalo priliku iz slobodnog udarca, ali suRadić i Crnjac bili neprecizni.

U drugom dijelu mogli smo vidjeti potpuni preokret igrača Kijeva koji je pokrenuo Džalto sa svojim eurogolom. Naime izveo je Džalto slobodan udarac iz, možemo reći, skraćenog kornera, te je ta lopta sve iznenadila i pokupila paučinu u mreži vratara Broda. Nakon toga činilo se kako igrači Kijeva lakše dišu. Nedugo zatim i Crnjac je pogodio vratnicu, ali zatim na asistencijuDžalte u 15. minuti zabija i za preokret te vodstvo od 1:2.

Za potvrdu pobjede i naslov prvaka pobrinuo se Djak-Božić koji u 16. minuti zabija za konačnih 1:3.

Foto: hrfutsal.com

Izbornik