• Naslovna
  • Društvo
  • Na kninskom Veleučilištu predstavljen Program za ruralni razvoj Hrvatske

Na kninskom Veleučilištu predstavljen Program za ruralni razvoj Hrvatske


Predavanje 003Na kninskom Veleučilištu Marka Marulića održan je X. Sabor Hrvatskog agroekonomskog društva, a u okviru Sabora priređen je i okrugli stol na temu „Program ruralnog razvoja RH 2014-202“, kojega je predstavio Dragomir Đelić iz Uprave ruralnog razvoja te EU i međunarodne suradnje Ministarstva poljoprivrede.

– Riječ je o mjerama potpore koje bi se u Hrvatskoj primjenjivale od 2014. do 2020. godine. Od svih mjera koje su predviđene uredbama Europskog vijeća i Europskog parlamenta o ruralnom razvoju mi smo izvršili odabir onih koje su zanimljive s pozicije potreba naše poljoprivrede i ruralnih područja te to sad prezentiramo struci, proizvođačima i široj javnosti. Konkretno, mjere se uglavnom odnose na poljoprivredu kao glavnu djelatnost u ruralnim područjima i one su investicijskog karaktera te se odnose na restrukturiranje poljoprivrede, ali i na razvoj ruralnog područja kroz razvoj komunalne i socijalne infrastrukture. Za provedbu je zaduženo Ministarstvo poljoprivrede, odnosno u operativnom dijelu Agencija za plaćanje u poljoprivredi i ruralnom razvoju – kazao je Dragomir Đelić iz Ministarstva poljoprivrede.

Nakon okruglog stola predstavljen je i časopis Agroeconomia Croatica br. 3, a gosti iz Agroekonomskog društva imali su turistički obilazak Knina kao i obilazak Obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva Marka Duvančića te Seoskog domaćinstva „Pilipovi dvori“ u Razvođu u općini Promina.

Izbornik