Kninski bikeri donirali specijalne noževe za Hitnu pomoć


OLYMPUS DIGITAL CAMERAPredstavnici kninskog Moto kluba Stormriders donirali su kninskoj Hitnoj medicinskoj pomoći dva specijalna noža koja omogućuju bržu intervenciju pri stradavanju motociklista u prometu, odnosno uklanjanje motociklističkih odijela koja su načinjena od čvrstih materijala.

Specijalni noževi su nabavljeni u Švedskoj sredstvima koja su prikupili članovi moto klubova te uz potporu Grada Knina, a na ideju o ovoj humanoj gesti došli su sami motoristi.

– Iz razgovora sa ekipama hitne medicinske pomoći na području županije, grupa moto klubova je došla na ideju da nabavi te specijalne noževe, a za područje naše županije nabavljeno je ukupno sedam specijalnih noževa kojima će biti opremljena sva vozila hitne medicinske pomoći na području županije. Nadamo se da će se ovi noževi što manje koristiti, a i kada se koriste, trebali bi medicinskom osoblju omogućiti brže i kvalitetnije zbrinjavanje stradalih motociklista koji su najugroženija skupina u prometu – kazao nam je tajnik kninskog Moto kluba Stormriders, Miran Marelja.

Kninskim bikerima zahvalila se glavna sestra kninske Hitne medicinske pomoći, Milica Ognjenović.

– Ovo je doista hvale vrijedna gesta i ja se u ime kninske hitne pomoći zahvaljujem kninskim bikerima što su imali sluha za naše potrebe. To su inače skupi noževi koje nismo mogli nabaviti preko zavoda, a jako su važni i to ne samo kod pružanja pomoći  motociklistima nego i ostalim stradalima kojima je teško doći do ozlijeđenih dijelova tijela – kazala nam je glavna sestra kninske Hitne medicinske pomoći.

Izbornik