Zelić istrčao 400 metara za 48,54 sekunde


 Piše: Dražen Lasić

U subotu je u Splitu održan Uskrsni miting na kojem je nastupilo 300-tinjak atletičara iz Hrvatske kojima se pridružilo i nekoliko pojedinaca iz okolnih država. Natjecanje je održano u svim kategorijama – od limača do seniora.

Dok su naši mladi i ovaj put vrijedno ”brali” medalje, a istakli su se Daniela Jelić, Ivan Ercegovac, Tonka Pokrovac i Lana Anić-Kaliger, naši najbolji pojedinci su se borili za rezultate koji bi ih potencijalno odveli na međunarodna natjecanja.

Antonio Zelić je potpuno uspio u tome sjajnim utrkama na 100 m. a posebno na 400 m. Prvo je pobijedio u utrci na 100 m gdje je ”protiv vjetra u prsa” istrčao odličnih 11,02 s, a sat vremena poslije totalno zablistao na 400 m gdje je opet po neugodnom vjetrovitom vremenu istrčao novi osobni rekord – 48,54s.

Samo prije tjedan dana Antonio je u Makarskoj spomenutu dionicu istrčao za izvanrednih 49,02 s, a već sad je to vrijeme poboljšano za skoro pola sekunde. Time je Antonio istaknuo ozbiljnu kandidaturu za nastup na Seniorskom prvenstvu Europe koje će se ove godine održati u Amsterdamu.

Marko Čeko je ovaj put doskočio u dalj do 6,80m te još jednom najavio da su skokovi preko ”sedmice” samo pitanje dana.

Autorska prava su vlasništvo portala Huknet

Izbornik