Strmica: Otkrivena ploča i podignuta zastava EU


Na graničnom prijelazu između Hrvatske i BiH u Strmici kod Knina točno u ponoć s nedjelje na ponedjeljak otkrivena je ploča te podignuta zastava Europske unije.

Plavu ploču s 12 žutih zvjezdica otkrio je načelnik Policijske uprave Šibensko-kninske Ivica Kostanić koji je kazao kako ne očekuje probleme na graničnom prijelazu u Strmici.

– Vjerujem da ćemo sve situacije riješiti u hodu i ne očekujem nikakve posebne probleme. Uostalom, to postpuno riješavamo već mjesecima. Nama je najbitnije da sačuvamo red, mir i sigurnost u ovom dijelu Europe, posebice sada u toku turističke ljetne sezone – kazao je Kostanić u Strmici koja administrativno pripada Gradu Kninu.

A ulaskom Hrvatske u EU, prvi hrvatski projekt financiran od unije bit će upravo kninski, čime se pohvalila i kninska gradonačelnica Josipa Rimac.

– Već smo osjetili Europsku uniju kroz realizaciju IPA projekta no posebno smo ponosni na to da je kninski projekt Inovacijskog središta Veleučilišta Marka Marulića prvi projekt koji će biti financiran nakon ulaska Hrvatske u EU. Nadamo se i nekim drugim projektima i to ne samo onimna u dijelu infrastrukture. Očekujemo i da će naši studenti sutra biti u administraciji u Bruxellesu ili da će na neki drugi odgovorni način biti uključeni u EU – kazala je Rimac.

Inače, granični položaj u Strmici strateški je značajan no nema neku veću fluktuaciju ljudi i vozila.

Izbornik