• Naslovna
  • Politika
  • Ministar Šustar: U Kninu se slaže priča koja ima glavu i rep

Ministar Šustar: U Kninu se slaže priča koja ima glavu i rep


Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar stigao je danas u dvodnevni posjet Kninu. Posjetio je Veleučilište Marka Marulića, studentski dom u izgradnji s novim prostorom gradske knjižnice te buduće inovacijsko središte.

U Kninu se slaže dobra priča suradnje znanosti i gospodarstva, kazao je ministar.

– U Kninu se slaže priča koja ima glavu i rep, stvara se suradnja znanosti i gospodarstva. Mi često čujemo tu sintagmu, ali ovdje se to konkretno promišlja i planira. Uskoro imamo susret s ministrom Tolušićem koji je zadužen za regionalni razvoj i europske fondove i mogu se očekivati konkretne mjere. Ja bih rekao, gledajući u perspektivi, da ovaj grad ima iznimnu šansu zadržati mlade ljude. I to ne samo na veleučilištu nego i u dijelu suradnje s gospodarstvom – rekao je Šustar te pohvalio ideju inovacijskog središta.

– U planu inovacijskog središta vidi se kontekst koji je promišljen i koji vodi računa o mladim ljudima. A bez mladih ljudi ne možemo razmišljati o gospodarskom razvoju i tu je priča posložena. Moram pohvaliti da postoji dobar plan u koji su uključeni i Grad i Županija te više ministarstava. A kako bi se plan ostvario potrebno je uključiti i sve razine financiranja – naglasio je Šustar te istaknuo šansu Knina kao poveznice.

– Budućnost Hrvatske nije samo imati visokoobrazovne centre u velikim središtima nego se to treba razvijati i prema manjim središtima. Knin je jedna jako dobra poveznica između sjeverne i južne Hrvatske i to je sjajna šansa. Današnji posjet me uvjerio da neka manja središta trebaju punu pozornost. I ne smijemo ostati samo deklaratorno na potrebi policentričnog razvoja Hrvatske nego na tome treba i konkretno raditi. Kolege ovdje nam daju najbolje jamstvo kako ulagati i kako raspodijeliti ulaganje, a ministarstvo će se sigurno potruditi da kadrovski ekipira i Veleučilište i Inovacijski centar – obećao je ministar.

Ministra Šustara su dočekali gradonačelnik Nikola Blažević za suradnicima, saborska zastupnica i kninska gradonačelnica u tri mandata Josipa Rimac, predsjednik Gradskog vijeća Marinko Tokmakčija, župan Goran Pauk i v.d. dekanica kninskog Veleučilišta Lovorka Blažević.

Ministar će sutra posjetiti kninske srednje i osnovne škole.

Autorska prava su vlasništvo portala Huknet

Izbornik