U Kninskom muzeju otvorena izložba “Zaplovimo Krkom”


U Kninskom muzeju na tvrđavi sinoć je otvorena izložba fotografija šibenskog Foto kluba pod nazivom “Zaplovimo Krkom”. Izložba je nastala kao plod suradnje šibenskih fotografa i NP Krka, koji na ovaj način obilježava Svjetski dan voda.

Na sinoćnjoj izložbi je prikazano 28 fotografija Krke, na kojima prevladavaju prekrasni jesenji pejzaži jedne od najljepših naših rijeka. Izožba je nastala u suradnji s NP Krka, kaže nam predsjednik šibenskog Foto kluba Zdenko Zjačić, a slikana je jednoga jesenjeg dana na srednjem i gornjem toku rijeke. Sve su to impresivne fotografije, koje i na jedinstveni umjetnički način potvrđuju posebnost ljepote Krke, ali i izuzetnu vještinu i kreativnostsamih umjetnika, kaže Zjačić.

Ponajbolje fotografije su rad šibenskog majstora Željka Krnčevića, koji se preko četrdeset godina bavi fotografijom, a Krka mu je vječna inspiracija.

U ime ravantelja NP Krka na izložbi je govorio njegov zamjenik Marin Malenica.
Izložbu Zaplovimo Krkom otvorio je zamjenik kninskog gradonačelnika Slaven Ivić, a može se pogledati u galeriji Kninskog muzeja do 12. travnja.

Izvor: HRT centar Knin

Izbornik