• Naslovna
  • Politika
  • Karamarko: Za Knin se moramo boriti investicijama i otvaranjem radnih mjesta

Karamarko: Za Knin se moramo boriti investicijama i otvaranjem radnih mjesta


Za Knin se moramo boriti investicijama i otvaranjem radnih mjesta, kazao je danas potpredsjednik hrvatske Vlade i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko u izjavi za novinare prije početka svečanog obilježavanja 26. obljetnice osnutka kninskog HDZ-a koje je bilo zatvoreno za javnost.

– Budućnost Knina je budućnost Hrvatske. To znači da se i za Knin moramo boriti. Moramo se boriti za opstanak i ostanak ljudi u Kninu i to investicijama i otvaranjem radnih mjesta. To je ono što je prioritet ove Vlade. Za svaku županiju i za svaki grad mi moramo imati program i mi imamo program – kazao je Karamarko.

Razgovarat ćemo o mini poreznoj reformi

Jedno od novinarskih pitanja potpredsjedniku Vlade bilo je hoće li hrvatska Vlada ukinuti mini poreznu reformu koja je donijela gubitke lokalnim samoupravama.

– Morat ćemo to definitivno raspraviti. Ono što se zove porezna politika za ovu godinu je još uvijek na preispitivanju, odnosno na ispitu. Ono što nam je u ovom momentu bitno jest da porezna politika bude stimulativna za poduzetnike jer oni stvaraju novu vrijednost. Ako poduzetnici budu stvarali novu vrijednost neće biti problema ni za lokalnu samoupravu. Morat ćemo razgovarati o tome i napraviti ono što će odgovarati našim ljudima da bi lakše prebrodili prvu godinu – rekao je Karamarko te spomenuo i reforme.

Bit će nezadovoljnih zbog reformi

– Ako zarežu reforme, a reforme su spremne, bit će puno nezadovoljnih. Mi čak ne očekujemo da ćemo biti popularni prvih godinu, godinu i pol dana upravo zbog toga. No, vjerujem da će to donijeti plodove nakon dvije-tri godine – ustvrdio je potpredsjednik Vlade i prvi čovjek HDZ-a danas u Kninu.

Položen vijenac kod Spomenika pobjede

Obilježavanje 26. obljetnice osnutka kninskog HDZ-a održano je u punoj dvorani Doma HV, a prethodno je kod Spomenika pobjede Oluja 95 na glavnom kninskom trgu položen vijenac za sve poginule hrvatske branitelje.

Autorska prava su vlasništvo portala Huknet

Izbornik