• Naslovna
  • Društvo
  • Na Zeleni telefon kninske Ekološke udruge u prošloj godini 159 prijava

Na Zeleni telefon kninske Ekološke udruge u prošloj godini 159 prijava


groene-telefoon31Tijekom 2015. godine članice Mreže Zelenih telefona Hrvatske ukupno su zaprimile 2707 prijava, stoji u izvještaju o radu Mreže Zelenih telefona Hrvatske.

Na zeleni telefon kninske Ekološke udruge Krka koja pokriva područje Šibensko-kninske županije u 2015. godini je zaprimljeno ukupno 159 prijave, što je manje nego u 2014. godini kada su bile 202 prijave.

Spomenutih 159 prijava odnosi se na 62 slučaja, odnosno, s obzirom na ponavljanje prijava, na 32 autentična slučaja. Trinaest slučajeva je riješeno dok su neki vrlo blizu rješavanja, a za neke još nema povratnih informacija. Najveći broj prijava se odnosio, kao i prethodnih godina, na ilegalne deponije smeća i onečišćenje voda, stoji u izvještaju.

Uglavnom su riješeni slučajevi oko registracije i sanacije ilegalnih deponija otpada. Najzastupljenije kategorije su otpad i vode, a najviše se prijava odnosi na slučaj zagađenja rijeka Krke, Orašnice, Marčinkovca i Butižnice. Slučajeve prijavljuju više muškarci nego žene, a ljudi uglavnom žele ostati anonimni, stoji u izvještaju kojega u cjelosti možete pročitati i preuzeti OVDJE.

Autorska prava su vlasništvo portala Huknet

Izbornik