• Naslovna
  • Društvo
  • Gradonačelnik primio mještane Medića: Uskoro spajanje naselja na gradski vodovod

Gradonačelnik primio mještane Medića: Uskoro spajanje naselja na gradski vodovod


 

070431ac54b86d5b2adfTijekom proteklog tjedna došlo je do kvara na vodoopskrbnom sustavu u naselju Medići koje se snabdijeva vodom s izvorišta Crno vrelo kojim upravljaju Hrvatske željeznice. Unatoč tome, na poziv građana i uz suglasnost HŽ-a, djelatnici Komunalnog poduzeća Knin otišli su na teren i otklonili su kvar te je sustav u četvrtak popodne ponovno profunkcionirao. Na žalost, došlo je do novoga kvara. Tim povodom oglasio se i kninski gradonačelnik Nikola Blažević koji je i primio nezadovoljne mještane Medića.

– Nažalost, zbog višegodišnjeg neodržavanja sustava, vodoopsrbni sustav ponovno je prekinut te je u tijeku otklanjanje uzroka kvara i žurno iznalaženje rješenja kako bi naši građani iz naselja Medića ponovno dobili vodu. Cjelokupan trošak sanacije postojećih ili nabave novih pumpi financirat će se iz Proračuna Grada Knina – izvijestio je gradonačelnik Nikola Blažević koji je i primio nezadovoljne građane u svom uredu.

Obećao im je maksimalnu potporu u rješavanju novonastalog problema te ih je izvijestio da su u Proračunu Grada Knina za 2016. godinu osigurana sredstva u iznosu od 300 tisuća kuna za spajanje vodoopskrbnog sustava naselja Medići na gradsko izvorište Šimića vrelo.

– Za očekivati je, stoga, da se tijekom ove godine konačno riješi problem vodoopskrbe, a do tada će Grad Knin i Komunalno poduzeće činiti sve kako bi se posljedice prekida u isporuci vode što više ublažile. S tim u vezi, molimo građane za razumijevanje i dodatno strpljenje – poručio je kninski gradonačelnik.

Autorska prava su vlasništvo portala Huknet

Izbornik