Kistanje: Dijete izazvalo tučnjavu osmero ljudi


petardaTučnjavu u Kistanjama u kojoj je sudjelovalo osmero ljudi izazvalo je dijete koje je bacilo petardu, očito na krivo mjesto.

Kad je petarda bačena u dvorište jedne kuće, nastao je pravi kaos.

Donosimo vam službeno priopćenje Policijske uprave Šibensko-kninske, mada ne vjerujemo da će vam nakon njegovog čitanja biti jasno tko je tu kome što napravio. Priopćenje u cijelosti citiramo:

“U Policijskoj postaji Knin je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjakom, 40-godišnjakinjom i 19-godišnjakom osumnjičenima za prijetnju na štetu 62-godišnjaka, 56-godišnjakinje, 31-godišnjaka i 26-godišnjaka, a osumnjičeni 42-godišnjak i 19-godišnjak su osumnjičeni i za oštećenje tuđe stvari na štetu 31-godišnjaka, dok je 19-godišnjak osumnjičen i za nanošenje tjelesne ozlijede djetetu.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 1. siječnja oko 13:15 sati u Kistanjama dijete osumnjičenog 42-godišnjaka bacalo petarde u dvorište oštećenog 31-godišnjaka, kojega je, nakon što nije prestao po upozorenju, 31-godišnjak tjelesno napao i lakše ozlijedio. Nakon toga je osumnjičena 40-godišnjakinja u dvorištu oštećenih ozbiljno im prijetila, gdje je došao i osumnjičeni 42-godišnjak, koji je verbalno i tjelesno napao oštećene, kojom prilikom im je i ozbiljno prijetio, a potom je, zajedno s osumnjičenim 19-godišnjakom, oštetio osobni automobil 31-godišnjaka, dok je osumnjičeni 19-godišnjak prilikom bacanja kamenja u dvorište oštećenih lakše ozlijedio dijete.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni 42-godišnjak i 19-godišnjak su, uz kaznenu prijavu, predani pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave, a kaznena prijava protiv osumnjičene 40-godišnjakinje će biti podnijeta redovnim putem. Protiv oštećenog 31-godišnjaka će biti podnijet optužni prijedlog zbog prekršaja iz zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira počinjenog na štetu djeteta, a Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Šibeniku će biti podnijeto izviješće.”, stoji u policijskom priopćenju.

Autorska prava su vlasništvo portala Huknet

Izbornik