• Naslovna
  • Društvo
  • Ovo je Miloš Bradaš, mladić čija obitelj želi THC-om pomoći njegovu borbu za život

Ovo je Miloš Bradaš, mladić čija obitelj želi THC-om pomoći njegovu borbu za život


mb2

Izvor: ŠIBENIK IN

Prebacivanje Miloša Bradaša, 23-godišnjeg mladića koji boluje od multiple skleroze, u riječki KBC na intenzivnu njegu i u sigurne ruke jednih od najboljih neurologa u Hrvatskoj i svijetu, izgleda da je urodilo plodom, budući da je bolesni mladić počeo reagirati na okolinu i smiješiti se, što znači da nije odustao i da se želi boriti, poručio je Huanito Luksetić, najpoznatiji hrvatski zagovornik liječenja marihuanom.

– Jučer mi se Miloš malo smiješio, u trenucima, no danas puno više, barem pola sata i dizao je lijevu ruku, dosta je micao prstima na desnoj ruci i malo nogom, kao da mi daje znak da je tu i da ne odustaje iako je pakao – napisao je Luksetić na svojoj Facebook stranici, zahvalan zbog odnosa i humanosti liječnika i medicinskih sestara prema Milošu.

Vidljiv je napredak kod Miloša otkako je prebačen iz kninske bolnice u riječki KBC, napominje Huanito. Sljedeći tjedan ide na magnetsku rezonancu, ali i dalje je neizvjesno hoće li mu se dopustiti pokušaj liječenja uljem kanabisa.

– Pomalo ga gladim po rukama i glavi da bar to osjeti, gleda, ali ne znam da li vidi i što vidi, malo je počeo pomicati trepavice prema dole (što prije nije nikako), non-stop mu pričam o svemu tako da zna jer vidim da me razumije, pričam mu kako će ponovno loviti ribu i igrati košarku… Izvinjavam se na periodu odsutnosti za vrijeme spašavanja mladog života Miloša Bradaša koji je nekada lovio ribu i igrao košarku. Sa 17 godina dobio je dijagnozu Multiplex Sclerosis i tu počinje njegova beskrajna tuga i patnja pa tako i beskrajna tuga i patnja njegovih najmilijih. Vjerujem i znam da opet može trčati. Konoplja i ekstrakt konoplje regeneriraju svaku stanicu u našem tijelu – kaže Luksetić.

Izbornik