Komunalno poduzeće: Zaštitite vodomjere od smrzavanja


KOMUNALNO-KNINKomunalno poduzeće obavještava građane da je zbog nadolazećih nižih temperatura koje mogu prouzrokovati smrzavanje vodomjera i vodovodnih instalacija potrebno na vrijeme zaštititi internu vodovodnu instalaciju te vodomjer u vodomjernom oknu kako bi se spriječili gubitak vode i dodatni troškovi.

Stoga, mole građane da zidove i poklopac vodomjernog okna zaštitite postavljanjem izolacijskog materijala.

Pogodan izolacijski materijal je stiropor, a to nikako nisu materijali koji upijaju vodu poput kartona, spužve i tekstila.

Također, jedan od načina zaštite je i da se u vodomjerno okno postavi vreća napunjena rastresitim izolacijskim materijalom koja bi se prilikom očitanja ili zamjene vodomjera lako izvadila. Važno je naglasiti i da se prilikom postavljanja zaštite vodomjera ne služi teškim predmetima i materijalima.

Slijedeći ove savjete i dobrim poklapanjem vašeg vodomjernog okna, spriječit ćete oštečivanje i smrzavanje vodomjera od niskih temperatura tijekom zimskih mjeseci, savjetuju iz Komunalnog.

“Podsjećamo, u ”Općim i tehničkim uvjetima isporuke vodnih usluga” Komunalnog poduzeća stoji kako isporučitelj ne odgovara za štetu nastalu na internoj vodovodnoj instalaciji zbog smrzavanja dijela instalacije ili vodomjera, a korisnik usluge dužan je u zimskim mjesecima zaštititi vodomjer i priključak od smrzavanja”, upozorili su iz Komunalnog poduzeća.

Izbornik