• Naslovna
  • Politika
  • Kistanjski HDZ: Načelnik Općine prekinuo sjednicu Općinskog vijeća

Kistanjski HDZ: Načelnik Općine prekinuo sjednicu Općinskog vijeća


kistanje_centar8-180313Načelnik Općine Kistanje Goran Reljić prekinuo je danas sjednicu Općinskog vijeća Kistanja iako zakonski i statutarno nema tu nadležnost, izvijestio je u priopćenju za javnost Klub vijećnika HDZ-a Općinskog vijeća Kistanja. U priopćenju nadalje stoji da su se, nakon odlaska vijećnika HDZ-a, vijećnici SDSS-a vratili u vijećnicu i nastavili sjednicu.

Prva točka dnevnog reda bio je rebalans općinskog proračuna, nakon čega su uslijedili rasprava i prekid sjednice, stoji u priopćenju.

– Nakon završetka rasprave zamjenik načelnika iz reda hrvatskog naroda Roko Antić zatražio je od predsjednika vijeća Marka Sladakovića dopuštenje da se obrati vijećnicima kratkim osvrtom na rebalans u čijoj izradi on nije sudjelovao. To mu načelnik (a ne predsjednik vijeća) ne dopušta. Kako je Roko Antić nastavio s govorom načelnik se ustaje i zapovijeda vijećnicima SDSS-a da napuste sjednicu vijeća te kaže da se sjednica prekida nakon čega svi vijećnici SDSS napuštaju vijećnicu, uključujući i predsjednika vijeća. Vijećnici HDZ-a su ostali i saslušali zamjenika načelnika Roka Antića te nakon toga napustili vijećnicu. Nakon odlaska vijećnika HDZ-a, predsjednik i načelnik okupljaju vijećnike SDSS-a i nastavljaju sa sjednicom kršeći tako sva vijećnička prava i diskriminirajući na taj način vijećnike HDZ-a. Kako je ovo samo jedan u nizu propusta i incidenata na Općinskom vijeća Općine Kistanje izražavamo zabrinutost ovakvim načinom rada koje utječe na sve stanovnike Općine Kistanje – stoji u priopćenju.

Izbornik