Konstituirano kninsko Gradsko vijeće


Gradsko vijeće 2013-2017 008U srijedu je u Kninu konstituirano kninsko Gradsko vijeće za čijeg je predsjednika izabran gradski vijećnik HDZ-a Marinko Tokmakčija koji je izrazio nadu za suradnjom, međusobnim povjerenjem i uvažavanjem svih vijećnika.

– Zahvaljujem se na ukazanom povjerenju da obavljam ovu časnu i odgovornu dužnost. Nadam se da ću je profesionalno i uspješno obnašati na zadovoljstvo svih vijećnika, dužnosnika, zaposlenika gradske uprave i svih građana Grada Knina. Naravno da ću sve to moći postići uz suradnju, međusobno povjerenje, poštovanje i uvažavanje svih sudionika u obnašanju svojih dužnosti. Nadam se i da će nas predstavnici medija u tome pratiti i profesionalno izvještavati javnost o svim aktivnostima. Također, sigurno ću stvoriti demokratsko ozračje u kojem će svatko dobiti priliku reći svoje mišljenje i sudjelovati u raspravi, a moj primarni cilj je da Gradsko vijeće bude dostojanstveno tijelo u kojem će ponašanje svih sudionika biti uljuđeno i u kojem će se poštivati demokratska volja većine građana našeg grada – kazao je novi predsjednik Gradskog vijeća, Marinko Tokmakčija zahvalivši se na kraju i svojoj stranci, HDZ-u na ukazanom povjerenju.

Osim novih 17 gradskih vijećnika prisegu su dali i dogradonačelnici Nikola Blažević i Slaven Ivić, zamjenik gradonačelnice iz reda srpske nacionalne manine Željko Džepina te ponovno izabrana kninska gradonačelnica Josipa Rimac koja je nove vijećnike zamolila za konstruktivne rasprave na budućim sjednicama kninskog parlamenta.

– Zahvaljujem našim građanima koji su nas izabrali u upravo započetom četvorogodišnjem mandatu. Odgovorna je dužnost gradskog vijećnika, a još odgovornija dužnost gradonačelnice i zamjenika. Svima nama želim konstruktivan i uspješan rad. Nemojmo dozvoliti da u ovoj gradskoj vijećnici vladaju polemike u vezi naših različitosti na temelju pripadanja različitim političkim opcijama. Zamoljavam vas da konstruktivnim raspravama i prijedlozima donosimo najkvalitetnije odluke za razvoj grada Knina i na dobrobit svih naših građana jer su nas birali da bi im bilo bolje. Ukoliko i bude nesuglasica i različitosti oko prijedloga, neka diskusija bude konstruktivna. Nemojmo dopustiti da se vrijeđamo po bilo kakvoj osnovi ili da se stvore rasprave koje ne dolikuju Gradskom vijeću – kazala je gradonačelnica Grada Knina, Josipa Rimac.

U novom sazivu Gradskog vijeća HDZ ima deset vijećnika (Mijat Hrnjak, Ana Šimić, Ivan Uzun, Marinko Tokmakčija, Marko Jelić, Oliver Ojdanić, Maja Deronja, Dragan Matić, Robert Marić i Nadomir Tadić Šutra), SDSS četiri vijećnika (Jovanka Ilić, Ratko Vujnović, Radojka Manojlović i Jovo Jankelić), SDP dva vijećnika (Mirko Antunović i Ninoslav Majer) te HSLS jednu vijećnicu (Vedrana Požar).

Za zamjenike kninskog Gradskog vijeća izabrani su Oliver Ojdanić iz HDZ-a te Ratko Vujnović iz SDSS-a.

Izbornik