• Naslovna
  • Društvo
  • Kninski Ekolozi: Kad će DIV dobiti vodopravnu i okolišnu dozvolu?

Kninski Ekolozi: Kad će DIV dobiti vodopravnu i okolišnu dozvolu?


krka_knin_prtscrKad će DIV dobiti vodopravnu i okolišnu dozvolu, pitanje je koje je danas javnosti uputila kninska Ekološka udruga Krka.

„Kako je jedan od zaključaka okruglog stola ‘Peace za Krku’ održanog u svibnju ove godine bila transparentnost te su se na istom DIV i Hrvatske vode obvezali da će o svim radnjama obavještavati javnost, a budući da do sada nismo vidjeli nikakve objave, najljepše molimo da se javnost putem medija informira u kojoj je fazi IPA projekt gradskog pročistača te je li  DIV u međuvremenu obavio potrebne radnje te dobio vodopravnu i okolišnu dozvolu“, stoji u priopćenju za javnost kninske Ekološke udruge.

„Ovim putem molimo Ministarstvo zaštite okoliša da nas informira jesu li  krenule pripremne radnje sanacija laguna koje su uvrštene u Plan gospodarenja otpadom u Republici Hrvatskoj za razdoblje 2015.-2021., kako nam se opet  ne bi dogodilo dugogodišnje čekanje. Molimo i obrazloženje zbog čega PHARE 2006 projekt sanacije kanala u krugu DIV-a nije realiziran“, stoji u priopćenju kninskih ekologa.

Autorska prava su vlasništvo udruge HUK

Izbornik