Na veleučilištu održan “Kutak za roditelje”


2015-10-07 18.28.21Piše: Anita Ercegovac, predsjednica udruge Čarobni svijet

U srijedu je na kninskom Veleučilištu Marka Marulića održano predavanje i svojevrsni okrugli stol nazvan “Kutak za roditelje” na kojem je prisustvovalo 19 sudionika.

Psihologinja Anita Kovačević prezentirala je roditeljima vrlo važnu temu o samostalnosti i vještinama koje dijete treba imati razvijene za polazak u školu  i na koji ih način roditelji trebaju poticati.

Doktorica Marica Arula- Mrđen je istaknula važnost prevencije zdravlja kroz pravilnu prehranu, cijepljenje i tjelesno kretanje. Sve navedeno je preduvjet skladnog razvoja djeteta. Očekivano najviše pitanja se postavljalo vezano za cijepljenje pri čemu je doktorica istaknula da struka nije dokazala povezanost između cjepiva MMR i autizma te je napomenula da se ne smije zaboraviti to su u prošlosti značile bolesti protiv kojih se danas djeca cijepe.

Završni dio predavanja održale su odgojiteljica Anita Ercegovac i kineziologinja Gabrijela Šimić i to prezentirajući načela obiteljskog odgoja i provođenja kvalitetnog zajedničkog vremena djece i roditelja u svrhu kvalitetnog odgoja i razvoja djece.

Roditelji su istaknuli manjak slobodnog vremena kao otežavajuće uvjete u provođenju kvalitetnog vremena sa svojim djetetom, ali znaju koliko je ono važno za pravilan rast i razvoj djece te se trude iskoristiti sve trenutke za šetnju, igre na otvorenom pa i poneku starinsku igru.

Posebno se naglasak stavio na boravak u prirodi, igranje starinskih igara te štetnost izloženosti ekranima. Poruka roditeljima bila je da budu primjer svojoj djeci od zdrave prehrane, radnih navika, odnosa s drugima do kretanja i zajedničkih boravaka u prirodi.

Iako se može činiti da je ovo vrlo mali broj roditelja koji su se odazvali, zadovoljni smo komentarima svih koji su bili te im ovim putem iskreno i od srca zahvaljujemo.

A sve ostale pozivamo da nam se sljedeći put svakako pridruže.

Zahvaljujemo svim suradnicima i kolegama koji se bave odgojem i ulaganjem u kvalitetniji život djece u našoj zajednici, a koji su nam se pridružili na predavanju, te medijima koji su pratili cijelo predavanje.

Posebne zahvale gostima  na kvalitetnim predavanjima, a nama organizatorima želimo još puno ovakvih druženja u našem gradu!

Autorica teksta: Anita Ercegovac, predsjednica udruge Čarobni svijet

Autorska prava su vlasništvo udruge HUK

Izbornik