• Naslovna
  • Društvo
  • Grad Knin podijelio knjige osnovnoškolcima s posebnim odgojno-obrazovnim potrebama

Grad Knin podijelio knjige osnovnoškolcima s posebnim odgojno-obrazovnim potrebama


Grad Knin podijelio je besplatne udžbenike za kninske osnovnoškolce s posebnim odgojno-obrazovnim potrebama.

Ukupno 18 kompleta knjiga djeci su u dvije kninske osnovne škole ispred Grada Knina uručili dogradonačelnik Nikola Blažević i pročelnica za društvene djelatnosti Sanja Lozančić.

– Drago nam je da smo u ovim teškim vremenima našli mogućnosti i načina da vam pomognemo u izvođenju vaše nastave. Dali smo vam malo, ali dali smo vam od srca i znamo da ta sredstva idu u prave ruke. Trudit ćemo se da vam pomažemo i dalje kroz razne vidove izvođenja vaše nastave. Nadam se da će vam to biti na korist i da ćete uživati u ovoj školskoj godini – poručio je djeci i njihovim roditeljima dogradonačelnik Nikola Blažević.

Po devet kompleta knjiga dobila su djeca iz dvije kninske osnovne škole, dr. Franje Tuđmana i Domovinske zahvalnosti, a ukupna vrijednost knjiga je 16.700 kuna.

Grad Knin je u svom proračunu osigurao i 110 tisuća kuna za sufinanciranje troškova asistenata u nastavi.

Ovo je treća godina za redom da Grad pomaže djeci s posebnim odgojno-obrazovnim potrebama. Do 2013. godine knjige su se osiguravale za sve učenike prvih razreda, no tada je odlučeno kako je prioritet osigurati knjige djeci s poteškoćama u razvoju, budući da su te knjige skuplje od standardnih.

Autorska prava su vlasništvo udruge HUK

Izbornik