Završen 10. FRK; Idućeg ljeta FRK jednom mjesečno?


– Nadamo se da će se idućeg ljeta FRK održavati jednom mjesečno – kazala je jučer organizatorica festivala i liderica Ekološke udruge Krka Inga Kukolj.

Tu nadu, vjerujem, dijele svi posjetitelji FRK-a koji je ovoga vikenda doživio svoje deseto jubilarno izdanje.

Ne treba puno pisati o jedinstvenosti ovoga festivala, o posebnosti samoga mjesta održavanja i pozitivnoj energiji među posjetiteljima koja je gotovo pa opipljiva. Kad odeš na FRK siguran si da ćeš, u najmanju ruku, provesti jako ugodno i opuštajuće popodne ili večer.

Stoga je doista šteta da se na FRK mora čekati godinu dana. Jer, sa malo novca i sa već uhodanim entuzijazmom aktivista i volontera, FRK bi se doista mogao održavati svaki ljetni mjesec i učiniti ljeto u Kninu znatno sadržajnijim.

Drugi dan festivala je nakon sajma poljoprivrednih proizvoda i starih zanata i popodnevnih rekreativnih aktivnosti za posjetitelje poput plovidbe, jahanja i penjanja završio večernjim kulturnim programom u kojem su nastupili  zbor Udruge umirovljenika “Zlatne godine”,  KUD Kralj Zvonimir – DFA Zvončići, KUD Napredak – Kninske golubice, Golden Royal Band i DJ Marko Sinobad.

Pohvale svim izvođačima, no posebno moram istaknuti mladi kninski bend Golden Royal Band koji je na svirački i vokalno odličnoj razini odsvirao domaće i strane pop rock stanarde. Što je također jako bitno u nastupima uživo i što nedostaje mnogim bendovima, ovaj kninski bend ima energiju, a to se ne može naučiti ni izvježbati. Energiju ili imaš ili nemaš. Kako je riječ o mladom bendu, jedina zamjerka može se uputiti na male probleme s dinamikom no vjerujem da će i to uskoro doći na svoje mjesto.

Jučer popodne i navečer bilo je i više ljudi nego prvoga dana, a kako je bilo, pogledajte u ovoj maloj galeriji fotografija.

Autorska prava su vlasništvo udruge HUK

Izbornik