Josipa Rimac: Spremni smo za 100 tisuća posjetitelja


?;

?;

Grad Knin potpuno je logistički spreman za proslavu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 20. Obljetnice VRO Oluja, izvijestila je gradonačelnica Grada Knina Josipa Rimac na konferenciji za novinare koju je danas imala zajedno sa svojim zamjenikom Slavenom Ivićem te generalom Matom Ostovićem koji je ispred MORH-a zadužen za proslavu u Kninu.

Gradonačelnica Rimac: Očekujemo 10 do 13 tisuća vozila i preko 200 autobusa

– Očekujemo 10 do 13 tisuća vozila i nešto više od 200 autobusa. Parkirališta koja smo organizirali mogu primiti taj broj vozila, a imamo u pripremi, ako bude potrebno, još nekoliko lokacija. Za prijevoz posjetitelja imamo sedam autobusa i još sedam u pripremi. Što se tiče logistike, sve je spremno i uvježbano – kazala je gradonačelnica.

Na novinarsko pitanje je li grad spreman za 100 tisuća posjetitelja odgovorila je potvrdno.

– Za 100 tisuća ljudi smo spremni – potvrdila je Rimac.

Pozvala je sve da budu strpljivi i da imaju razumijevanja budući da ima dovoljno parking mjesta.

– Tražimo ipak malo strpljenja i da se poštivaju upute kako bi se svi mogli parkirati. Očekujemo iz pravca Splita i Zagreba kroz jutro i male zastoje – upozorila je gradonačelnica te je zamolila građane Knina da 5. kolovoza koriste javni prijevoz.

Nakon što je predstavila program proslave Oluje (možete ga preuzeti OVDJE) kninska gradonačelnica uputila je poruku javnosti u povodu proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 20. Obljetnice VRO Oluja.

Rimac: U našim proslavama nema ni „m“ od mržnje, ni „r“ od revanšizma

– Budimo i mi ponosni na naše heroje i bez ikakvog politikanstva pokažimo dostojanstvo. Ako smo mogli oprostiti, a kao kršćani jesmo, tko nam može zabraniti veličati naše pobjede. U našim proslavama nema ni „m“ od mržnje, ni „r“ od revanšizma. Naprotiv. Sjećamo se i žalimo za svim našim poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima. Ali isto tako sućutno žalimo za svim nedužnim žrtvama i unesrećenim obiteljima. Na kraju, držeći se one evanđeoske poruke o uskrsnuću, radujmo se životu u slobodi i nemojmo nikome dopustiti da nam oduzme pravo na radost – referirala je kninska gradonačelnica.

Ivić: Ukupno 22 lokacije za parkiranje

Zamjenik gradonačelnice Slaven Ivić prezentirao je lokacije za parkiranje (kartu možete preuzeti OVDJE), napomenuvši kako su posebno organizirana, odnosno kategorizirana parkirališta za VIP uzvanike, za uzvanike, za invalide, za posjetitelje te za obrtnike i zadrugare te da je riječ o ukupno 22 lokacije.

Dodao je kako će s parkirališnih mjesta iz okolice grada, točnije iz Vrbnika, Buruma i Vedrog polja biti organiziran prijevoz posjetitelja autobusima. Napomenuo je da je sve organizirano u suradnji s hrvatskom policijom.

– Iz smjera Vedrog polja imat ćemo dvije autobusne linije koje će voziti do kružnog toka i nazad. Isto tako će biti i iz smjera Buruma odakle će autobusi također voziti do kružnog toka i nazad. Iz smjera Vrbnika će voziti tri autobusa i to do južne vojarne – izvijestio je dogradonačelnik Ivić.

Za sad je, kazao je Ivić, što se tiče organiziranog prijevoza, prijavljeno 145 autobusa, od čega 90 u organizaciji ministarstva branitelja.  Dodao je kako će parkirališta za autobuse biti na Vrbniku, Preparandiji te u vojarnama.

General Ostović: Iz svakog pripadnika OSRH zrači pozitivna energija i svi jedva čekaju sudjelovanje u proslavi

Na današnjoj konferenciji bio je i general Mate Ostović koji je ispred MORH-a zadužen za proslavu u Kninu. Zahvalivši se gradonačelnici i gradskim službama na suradnji naglasio je kako iz svakog pripadnika Oružanih snaga RH zrači pozitivna energija i da svi jedva čekaju sudjelovanje u proslavi.

Autorska prava su vlasništvo udruge HUK

Izbornik