• Naslovna
  • Društvo
  • U prvih pola godine na Zeleni telefon pristiglo 95 prijava građana Šibensko-kninske županije

U prvih pola godine na Zeleni telefon pristiglo 95 prijava građana Šibensko-kninske županije


Zeleni telefonOd 1. siječnja do 30. lipnja 2015. godine, u okviru projekta “Partnerstva za okoliš” financiranog od Europske Unije i sufinanciranog od UZUVRHA, na Zeleni telefon Ekološke udruge „Krka“ Knin pristiglo je 95 prijava građana za 22 slučaja onečišćenja i devastacije okoliša na području Šibensko-kninske županije.

– Građani su se najviše žalili na onečišćenje rijeka Krke i Orašnice i na ilegalne deponije otpada. Osim voda i otpada građani su se žalili na ilegalnu gradnju, urušeni most na Butižnici, buku, zagađenje zraka, stanje u prometu i sječu stabala i ostalog raslinja. Slučajeve prijavljuju nešto više muškarci od žena, a ljudi uglavnom žele ostati anonimni. Suradnju s nadležnim službama ocijenili bi s ocjenom 3 na skali od 1 do 5, a kao glavni problem suradnje naveli bi sporo reagiranje na prijave. Većina slučajeva je još otvorena te zbog toga i ovim putem pozivamo nadležne institucije i tijela na brže rješavanje probleme u okolišu koji su uglavnom nastali ljudskim djelovanjem i nemarom – izvijestili su iz Ekološke udruge Krka.

Građani mogu prijaviti svako onečišćenje ili devastaciju u okolišu na Zeleni telefon 072 123456, telefon Ekološke udruge Krka 022 664 608, e-mail ekoloska.udruga.krka@si.t-com.hr ili osobno ili poštom na adresu Tvrtkova 3, 22300 Knin.

Autorska prava su vlasništvo udruge HUK

Izbornik