IPA projekt: 98 posto mreže završeno


image29Provedba IPA projekta „Poboljšanje sustava vodoopskrbe i odvodnje i izgradnja uređaja za pročišćavanje“ je pri kraju. Praktično je ostala samo izgradnja uređaja za pročišćavanje.

– Do sada je 98 posto vodovodne i kanalizacijske mreže predviđene IPA projektom završeno. Što se tiče ostalih segmenata projekta, ostala je još izgradnja uređaja za pročišćavanje i to se očekuje u 2016. godini – izvijestila je kninska gradonačelnica Josipa Rimac.

Osim izgradnje uređaja za pročišćavanje, IPA projekt, vrijedan 15,7 milijuna eura, uključivao je rekonstrukciju vodoopskrbne mreže u ukupnoj dužini od 19 km, proširenje mreže u dužini od 2,1 km, rekonstrukciju kanalizacijske mreže u dužini od 11 km i tercijarne mreže u dužini od 6 km, čišćenje postojećih kolektora u dužini od 18,5 km, izgradnju četiri precrpne stanice za otpadne vode, proširenje kanalizacijske mreže radi priključenja stambenih zona i bolnice u dužini od 2,7 km te sanaciju postojećih oborinskih kanala i kolektora u dužini od 3,6 km.

Autorska prava su vlasništvo udruge HUK

Izbornik