Poraz Josipa Teskere u Strasburgu


Piše: Dragan Pinjuh

Na Europskom kadetskom prvenstvu u Strasbourgu Taekwondo klub Div Knin imao je svog predstavnika Josipa Teskeru (14). Josip je mjesto u reprezentaciji izborio nizom izvanrednih rezultata.
Najbolji je bio na tri kriterijska natjecanja koja su se bodovala za reprezentaciju, državni je prvak za 2015. godinu, a imao je niz dobrih rezultata na međunarodnim natjecanjima u Hrvatskoj i inozemstvu.

Kad se pogleda izbor Hrvatskog taekwondo saveza ovo Europsko prvenstvo samo je logičan slijed događaja. Napominjemo kako nisu svi natjecatelji putovali na Europsko prvenstvo u svim kategorijama već samo oni za koje je stručni tim Hrvatskog taekwondo saveza uvidio da mogu napraviti dobar rezultat i dostojno predstavljati Hrvatsku.

U ženskoj konkurenciji Hrvatska je imala 8 kategorija od 10 kategorija, a u muškoj konkurenciji 5 kategorija od 10 kategorija.

U svojoj prvoj borbi za lijepu našu Josip Teskera izgubio je od predstavnika Bugarske. U toj borbi čini nam se da je Josip previše izgorio za pobjedom i na danak neiskustva te sa novim trenerom reprezentacije nije se najbolje snašao. Ipak, za svoju prvu borbu na Europskom prvenstvu pokazao je da pred njim svijetla budućnost borio se kao lav i dostojno predstavljao lijepu našu te mu želim puno uspjeha u daljnjim natjecanjima i poručujemo da je ovo ipak tek početak jedne mlade karijere Josipa Teskere.

Veliko hvala prijateljima kluba i roditeljima te medijima Huknetu i Radio Kninu na moralnoj podršci. Mnogo nam je to značilo jer nije nimalo lako se boriti i tko god misli da je ovaj poraz neuspjeh i da je bolji, neka pokaže i dokaže da je lako izboriti mjesto (u Hrvatskoj reprezentaciji) u bilo kojem sportu i osvojiti medalju na Europskom prvenstvu.

Autorska prava su vlasništvo udruge HUK

Izbornik