• Naslovna
  • Društvo
  • Na tvrđavi muzej kralju Zvonimiru, rezidencije, vinski podrum, ljetna rezidencija, smještajni kapaciteti, terase

Na tvrđavi muzej kralju Zvonimiru, rezidencije, vinski podrum, ljetna rezidencija, smještajni kapaciteti, terase


KninVeć smo pisali da je Gradu Kninu odobreno 25 milijuna eura iz EU fondova u sklopu provedbe „Programa integrirane fizičke, gospodarske i socijalne regeneracije pilot područja malih gradova na ratom pogođenim područjima“.

Kninska gradonačelnica Josipa Rimac otkrila je detaljnije kako će se utrošiti taj novac.

– Oživjet će se i urediti tvrđava, stara jezgra grada i Krka, a izgradit će se i Inovacijsko središte – kazala je.

Novo ruho tvrđave

– Što se tiče tvrđave bit će uređen njen sjeverni dio, napravit će se Muzej Kralja Zvonimira kao i dva smještajna kapaciteta, dvije rezidencije, jedan vinski podrum, četiri terase, ljetna pozornica, rasvjeta i niz suvenira – otkrila je kninska gradonačelnica.

Uređenje i stavljanje u funkciju starog grada

–  U starom dijelu grada bit će kupljeno dvadeset kuća koje će biti obnovljene i dodijeljene kako kadrovima Grada Knina tako i onima koji budu zainteresirani za stanovanje. Također, u staroj jezgri će se urediti dva hostela, sve skale i dio pročelja obiteljskih kuća uz samu Zvonimirovu ulicu –  najavila je Rimac..

Uredit će se 12 kilometara šetnice uz Krku

– Uredit će se i 12 kilometara šetnice uz Krku i tako ćemo Krku približiti svim građanima grada Knina. Tu je i Inovacijsko središte Veleučilišta koje će se također financirati od ovih 25 milijuna jer želimo ojačati naša obiteljska poljoprivredna gospodarstva i naše gospodarstvo općenito – referirala je gradonačelnica.

Autorska prava su vlasništvo udruge HUK

Izbornik