Ekipa udruge Sv. Bartolomej pobijedila na roštiljadi


Tekst i fotografije preuzete s web stranice http://www.prvenstvohrvatskeurostiljanju.com/

Proslavu Dana grada u Kninu obilježila je vruća, ali programom bogata subota. Temperatura koja se stalno vrtila oko 30 stupnjeva nije spriječila brojne građane i njihove goste da uživaju u raznovrsnim događanjima, niti je smetala lokalnim ekipama koje su se natjecale na izlučnom natjecanju 4. Prvenstva Hrvatske u roštiljanju uz PIK Vrbovec.

U ugodnoj hladovini parka preko puta Gradske uprave oni su do kasnih poslijepodnevnih sati pripremali ćevapčiće, ražnjiće, pljeskavice, vratinu i junetinu za gastro sud, dok su se okupljeni posjetitelji gostili gotovim PIK Vrbovec delicijama sa žara uz Kisko salate, ledeno hladno Osječko 1664. Pivo te gemište od Belje graševine i Jamnice. Za potpuni ugođaj bili su zaslužni grupa Joy i voditeljica Martina Validžić koji su prilikom svečanog otvaranja pozornicu prepustili Zboru udruge Matice umirovljenika grada Knina Zlatne godine i pučkom pjesniku iz sela Potkonje Nini Batiću.

Šireći prijateljstvo bez granica oni su izveli nekoliko pjesama s područja Hrvatske i Bosne i Hercegovine, a njihov kreativni sugrađanin autorsku recitaciju posvećenu voljenom gradu i njegovom zaštitniku. Već sam ovaj uvod bio je najbolja najava veselog cjelodnevnog druženja u čijem su središtu bile ekipe Sveti Bartolomej Josipa Blaževića, Gurmani Ante Gambirože, Krijesnice Marija Teskere, Vodenjaci Marija Lukića, Vatreni dečki Borisa Vojnovića te Knin gourmet Željka Šimunca.

Odlučni u namjeri da svoje kulinarsko umijeće na najbolji način predstave majstoru kuharu Dariju Lideu, chefu Marku Lučiću i predstavnici Kotanyija Olji Bajić ovi su timovi svoja jela doradili do najsitnijeg detalja, a najuspješniji u tome bili su predstavnici Udruge osoba s invaliditetom sv. Bartolomej koji su osvojili vrlo visokih 168 bodova za izgled, okus i pravilnu pripremu. Drugo mjesto pripalo je Krijesnicama sa 160, dok su treći bili Vatreni dečki koji su skupili 155 bodova. Pobjednici su dokazali da u pripremi roštilja mogu ravnopravno uživati i osobe u invalidskim kolicima, što im je i bila namjera prilikom prijave.

A da je moguće pojesti cijeli komad torte u samo 25 sekundi dokazala je Kninjanka Volga koja je ovim rezultatom oborila rekord Mlinar Tortomlata. Napeto je bilo i u nagradnim igrama Jamnica Gajbomjer , Utrka Osječko 1664. te PIK pogodi tko sam kojima su se građani zabavljali u pauzama odlične svirke grupe Joy, a nešto novo mogli su naučiti i isprobati tijekom kulinarskih prezentacija Gastro akademije.

Kninjane je ipak najviše razveselio posjet Giuliana i gradonačelnice Josipe Rimac koja je čestitala svim ekipama te proglasila vlasnike najljepših okućnica i balkona. Nakon premijernog izdanja u Kninu, Zlatni ćevap stiže u Orahovicu 21.6., no sve će oči biti uprte u finalni okršaj pobjednika izlučnih natjecanja, najboljih roštilj majstora Hrvatske, koji će ukrstiti svoje roštilj vilice 28. lipnja u Zagrebu.

Četvrto Prvenstvo Hrvatske u roštiljanju uz PIK Vrbovec održava se u organizaciji 24sata i suorganizaciji grada Knina uz podršku PIK Vrbovca, Škode, Peveca, Labuda, Kiska, Jamnice, Mlinara, Zvijezde, Vina Belje, Kotanyija, Konzuma, Osječkog 1664 te Iskona.

Izvor: www.prvenstvohrvatskeurostiljanju.com

Izbornik