Jedinstvo (Bihać) – Dinara 0:0


Jedinstvo i DinaraTekst i slika: Ante Livaja

BIHAĆ – Igralište pod Borićima. Gledatelja 300. Sudac: Zlatan Budimlić (Bihać). Pomoćnici: Muslić i Balić.

JEDINSTVO: Hadžić, I.Hodžić, Hušić, E.Hodžić, Trejić, Mešić, Burazor, Džaferović, Balić, Nuspahić, Ahmedović. (Još su igrali: Alijagić, Osmančević, Begić, Dizdarić, Bešić, Sefić, Dujmović). TRENER: Mehmed Janjoš.

DINARA: Milić, Jurić, Ercegovac, Stojak, Radić, Kurbaša, Matić, Z.Sitar, Teskera, Lučić, Ljubić. (Još su igrali: Bogut, M.Sitar, Mlikota, Kremenjaš). TRENER: Miroslav Čalić.

Nakon što je snage odmjerila sa Dinamom i Splitom, kninska Dinara odigrala je još jednu prijateljsku utakmicu, a sve u sklopu proslave 100.obljetnice rada i djelovanja “stare dame” podno Tvrđave. Kninjani su gostovali u Bihaću gdje su koplja ukrstili sa tamošnjim respektabilnim sastavom Jedinstva. Premda se u međunarodnoj utakmici mreže nisu tresle, lijepih akcija, atraktivnih poteza i pravih prigoda za postizanjem pogodaka nije nedostajalo. Ipak po prikazanoj igri na terenu krajnji ishod je najpravedniji. Domaćini su naime na samom početku pogodili stativu, a na izdisaju utakmice imali su šansu za pobjedu. Kninjani su pripremili dvije matne prigode, Matej Ljubić je u oba navrata bio sam pred vratima Jedinstva. Jednu prigodu skinuo mu je vratar Hadžić, a drugu je pak zapucao tik uz stativu, iako je dojam da je u obje situacije mogao i morao bolje reagirati i zabiti pogodak. No, dugo putovanje i feštanje do ranih jutarnjih sati uzeli su svoj danak, što dakako nikom nije za zamjeriti, pa ni

Na prijemu kod Galijaševića

Jedinstvo je inače dan ranije odigralo susret posljednjeg kola Prve lige federacije BiH sa Krajinom i napunili im mrežu do vrha, bilo je 6:0. Kninjani su na tribinama pratili spomenutu utakmicu, a kada je spiker na razglasu najavio njihovu nazočnost od domaćih navijača doživjeli su prave ovacije. Na sam dan odigravanja utakmice Kninjani su bili na misi u crkvi Svetog Ante, a netom poslije u svom uredu primio ih je Emdžad Galijašević, gradonačelnik grada Bihaća, inače veliko ljubitelja sporta, a napose nogometa. Na čelu kninske ekspedicije bio je Nenad Damjanović, pročelnik za društvene djelatnosti i član IO NK Dinare. Uz razmjenu darova Damjanović je Galijaševića pozvao na uzvrati posjet.

Fra Božo “krivac” za sve

Najveći “krivac” za dvodnevni boravak kninske Dinare u Bihaću je fra Božo Blažević, župnik bihaćke župe Sveti Ante, koji je kao gost bio na središnjoj proslavi u Kninu i utakmici sa Dinamom. Fra Božo je sa svojim vjernicima bio pravi domaćin, vodio je računa o svakom detalju, ništa nije prepuštao slučaju, na koncu povezao je gradove Knin i Bihać, potaknuta je inicijativa o bratimljenju dvaju gradova. Potom nogometne klubove Dinaru i Jedinstvo, u dva dana Bihać je pohodilo oko 400 katoličke mladeži iz Hrvatske, BiH te Slovenije. Gradonačelnik Galijašević je na svečanoj večeri, na kojoj su bili svi Gradski vijećnici, igrači Dinare i Jedinstva zahvalio svima koji su bili sudionici sportskog, kulturnog i vjerskog druženja a napose fra Boži Blaževiću.

Izbornik