Stižu nam sedmi Zvonimirovi dani


Ivica - ZdKninska tvrđava početkom lipnja opet uranja u svoj prirodni vremenski ambijent, u srednji vijek s vitezovima, opsadama, vatrenim bitkama, kraljom i kraljicom.

Stižu nam novi, sedmi po redu Zvonimirovi dani, tradicionalna manifestacija koja iz godine u godinu biva sadržajnija, kvalitetnija i posjećenija i koju iz godine u godinu organiziraju kninski entuzijasti predvođeni neumornom aktivisticom Nadom Hržić.

Na sedmim Zvonimirovim danima koji će se održati u petak i subotu, 5 i 6. lipnja ove godine, a koje organiziraju Grad Knin, KUD Kralja Zvonimira, Turistička zajednica grada Knina i Kninski muzej nastupit će brojni gosti i provjerene domaće snage.

Publika će tako, 5. i 6. lipnja ove godine moći vidjeti Zelingradske vitezove, Kliške uskoke, Dubovačke streličare, Red vitezova Ružice grada, Vranske vitezove,Tomislavovu stražu, Šibensku gradsku stražu, Vitezove kralja Zvonimira, Plesnu družbu Veronike Desinićke, KUD Kralja Zvonimira, Plesnu skupinu Ninije, Kazalište djece i mladih Pinokio, DFA Zvončiće, HKD Napredak, Plesnu skupinu Kisse, Čarobni svijet, Malu školu sporta i udrugu Grabarje.

Za ovogodišnje Zvonimirove dane posebno je osmišljen dječji srednjovjekovni kutak, a cilj je i najmlađima na zanimljiv način približiti povijest grada i to uz niz radionica i veselih druženja tijekom subotnjeg popodneva, 6. lipnja.

Kako bi svaki trenutak ovogodišnje manifestacije ostao zabilježen, tijekom dva dana trajanja pograma upriličit će se i snimanje filma „Knin kraljevska kruna“.

Uz još veći broj sudionika, organizatori ove godine očekuju i spektakularniji program i veliki broj posjetitelja.

Program Zvonimirovih dana možete vidjeti klikom na fotografiju plakata.

Autorska prava su vlasništvo udruge HUK

Izbornik