Dinara – Rudar 0:4


NK-DinaraPiše: Ante Livaja

KNIN – Igralište podno Tvrđave. Gledatelja 100. Sudac: Marko Bilušić (Šibenik) 7. Pomoćnici: Čvrljak i Radnić.

STRIJELCI: 0:1 – Caktaš (11), 0:2 – Ml.Bukarica (18), 0:3 – Stojak (23), 0:4 – Bogdan (36).

DINARA: M.Milić 5(od 60. Meštrović -), Jurić Grgić 5(od 54. Brajković 5) Ivančević 5, Marina 5, Amanović 5, Mlikota 5, Juko 5(od 84. Ćulum -), Manojlović 5, Krvavica 5, Lučić 5, Rašić 5. TRENER: Miroslav Čalić 5.

RUDAR: Škomrlj 7, F.Dilber 6, Caktaš 7, M.Varnica 6,5, Balić 6,5, Jurišić 6,5, Grbavica 6,5(od 60. N.Varnica 6), Stojak 7,5, Perajica 7, Ml.Bukarica 8, Bogdan 7,5. TRENER: Roko Marin 7.

CRVENI KARTON: F.Dilber 70, (drugi žuti).

IGRAČ UTAKMICE: Mladen Bukarica.

Nogometaši Dinare uvjerljivim porazom od Rudara pokazali su da su momčad kao “tempirana mina”. Zapravo teško je unaprijed predvidjeti kakvu će partiju Kninjani odigrati, a to je na neki način bilo za očekivati jer su premlada i neiskusna momčad. U ovom srazu sa sastavom iz Siverića pali su gotovo bez “ispaljenog metka”, podbacili su u svim segmentima nogometne igre. Kad se pruži takova partija i neodgovorno uđe u susret, unatoč svim upozorenjima trenera Čalića, kako ne smiju igrati, onda ništa drugo izuzev visokog poraza nisu mogli ni očekivati. Naravno da to ne umanjuje vrlo dobru igru gostujuće momčadi, napose u prvom dijelu kada su izbušili vratara Milića, koji je istina za volju bio kao na “streljani”.

Vodstvo gostima već u 11.minuti iz slobodnog udarca donio je Božo Caktaš, koji je preko živog zida fantastično pogodio sami ugao. Bio je to pravi šok za domaću momčad, koja doduše nije posustajala, ali poravnanja nije bilo. Štoviše, brzonogi Mladen Bukarica ih je kaznio iz jedne kontre, sručio se u 16-terac te malo iskosa s lijeve strane, desnom nogom zabio u same rašlje. Kninjani su u tom periodu iz dvije akcije imali tri matne prigode. Prvu prigodu upropastio je Rašić, umjesto mreže, pogodio je vratara gostiju. Marko Juko je potom imao dvije šanse da postigne pogodak, no, u obje situacije vratar Škomrlj izašao je kao pobjednik.

Potom je Željko Stojak u svom stilu pretrčao pola terena, došao do same korner linije, pritom postigavši pogodak, a vjerojatno je želio uputiti centaršut. Njegova nabačena lopta zapravo je dobila čudnu putanju te je u visokom luku pogodila suprotnu stativu i odbila se u mrežu nemoćnog Milića. Gosti su preko Bogdana zabili još jedan pogodak, špranca ovog zgoditka je identična koji je zabio Bukarica. Kninjani su naime napadali, ali i ovaj put sve je bilo jalovo, potom su gosti ukrali loptu, gurnuli je među domaće stopere, gdje se bolje od njih snašao Bogdan te silovitim udarcem iz srca 16-terca zabio u malu mrežu.

Dinara je u drugom dijelu imala više od igre, njeni igrači su činili sve kako bi zabili poneki pogodak, ali nedostajao je taj završni pas koji bi napadače doveo u idealnu prigodu. Izostanak Filipa Boguta, zbog javnih opomena, lako se dao uočiti. Gosti su, zapravo zadovoljni rezultatom, tražili poneku prigodu iz kontre, ali ni kod njih mirnoće u završnici nije bilo.

Autorska prava su vlasništvo udruge HUK

Izbornik