Golubić: Djed, otac i sin držali u kući arsenal oružja


oruzje_1Zbog saznanja da u kući drže dosta ilegalnog oružja, policija je s nalogom šibenskog Županijskog suda upala u srijedu u kuću u Golubiću gdje žive djed, otac i sin stari 79, 54 i 21 godinu i pronašla tamo vojničku pušku s tromblonskim nastavkom i okvirom, ručnu bombu i 683 komada raznog streljiva. piše Šibenik In.

To ilegalno oružje, članovi obitelji predali su policiji tijekom pretresa kuće, ali inspektore je zanimalo gdje im je još jedan automat ‘kalašnjikov’, odnosno zračna puška, za što su bili uvjereni da ih posjeduju.

Onda je 21-godišnji unuk, suočen pitanjima policajaca, ispričao da mu je 24-godišnji sumještanin iz Golubića prijetio i silom iznudio od njega automat AK-47 i zračnu pušku. Pa je policija pribavila novi sudski nalog za pretres i upala jučer kod 24-godišnjaka, ali ‘kalašnjikov’ ni tamo nisu našli. Momak im je ispričao da mu je automat netko ukrao. Negdje ga je sakrio, a ‘kalaša’ tamo više nije bilo. Zračnu pušku koju je oteo 21-godišnjaku, u međuvremenu je prodao i odao policiji ime kupca koji je, kako kažu u policiji, tu pušku kupio u dobroj namjeri, ne znajući da je ukradena. Ostao je bez puške i bez novca, jer policija mu je oduzela tu zračnu pušku.

Djeda, oca i unuka, policija će kazneno prijaviti za nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, a 24-godišnjaka i za iznudu.

Nevjerojatno je da ljudi i toliko godina nakon Domovinskog rata drže po kućama toliko streljiva, puške, automate i bombe. Iz policije stoga i ovom prigodom apeliraju na građane da se riješe takvog oružja što prije. Kakav god ratni arsenal imali, mogu to predati policiji bez ikakvih sankcija i bilo bi najbolje da to što prije naprave.

Izvor: Šibenik In

Foto: Policijska uprava Šibensko-kninska

Izbornik