Gradsko vijeće odbilo pripajanje kninskog Komunalnog poduzeća šibenskom Vodovodu i odvodnji


Gradsko vijeće odbilo je dati ovlaštenje gradonačelniku kao članu Skupštine Komunalnog poduzeća u Kninu da donese odluku o pripajanju šibenskom poduzeću Vodovod i odvodnja.

Gradsko vijeće je takvu odluku donijelo na sugestiju samog gradonačelnika koji je objasnio koliko bi pripajanje bilo štetno za Knin i kninski kraj i za samo poduzeće.

Ovo pripajanje nalaže Zakon o vodnim uslugama za koji je gradonačelnik Marijo Ćaćić ustvrdio da je protuustavan i da je pitanje vremena kada će prestati biti na snazi, a tada će biti kasno za saniranje štete ukoliko se Knin pripoji Šibeniku.

Vrijednost imovine kninskog Komunalnog poduzeća je oko 7 milijuna eura, a pripajanjem Šibeniku ona bi se, zbog odredbe zakona, cijenila na manje od pola milijuna, upozorio je gradonačelnik.

O tome da u šibenskom komunalcu ne poznaju ni teren ni potrebe Knina i okolice – ne treba ni govoriti, kazao je.

Gradsko vijeće usvojilo je danas i prvi ovogodišnji rebalans kojega je predstavila Romana Stanić, viša savjetnica za financije i proračun.

Prvim rebalansom prihodi su uvećani za 858 tisuća eura s kojima će se izgraditi, odnosno urediti novi vrtić u objektu bivšeg kluba Next.

Dio tog novca odnosi se na pomoć iz državnog proračuna za uređenje vrtića, a dio na povećanje sredstava iz fiskalnog izravnanja koje je Grad odlučio uložiti u spomenuto uređenje vrtića u Ulici IV. Gardijske brigade.

U kontekstu ove teme gradonačelnik je izvijestio da je 2023. godine u kninskoj bolnici rođeno 17 posto više djece nego 2021.

Izbornik