• Naslovna
  • Sport
  • Nika Dodik i Lana Sigut zlatne na Croatia Openu 2023.

Nika Dodik i Lana Sigut zlatne na Croatia Openu 2023.


Nika Dodik i Lana Sigut iz Taekwondo kluba DIV Knin osvojile su zlata na Croatia Openu u Zagrebu!

Unatoč izostanku najtrofejnijeg Divovca Josipa Teskere koji se nedavno vratio s Grand Prix turnira iz Kine, mladi natjecatelji iz DIV-a su se iznimno istaknuli.

Nika Dodik, koja je već pokazala svoj veliki potencijal osvajanjem zlatnih medalja na turnirima u Beogradu i Tirani, ponovno se dokazala i osvojila zlato treće zlato u kategoriji juniorki do -44 kg. Ova mlada sportašica pokazuje izvanredan talent i obećava svijetlu budućnost u svijetu borilačkih vještina.

Lana Sigut je također zasjala na turniru osvojivši zlatnu medalju u kategoriji kadetkinja do -59 kg s nizom od 3 pobjede. Njezina izvanredna izvedba svakako zaslužuje posebno priznanje.

Unatoč odličnim nastupima Nike i Lane, Anamarija Mikulić i Petra Lea Jelić, također članice Div-a, su se u borbi za medalju zaustavile u drugom kolu, što ih je stavilo na 5. mjesto. Unatoč tomu, njihovi iznimni napori i predanost sportskom duhu zaslužuju veliko priznanje.

Ovaj međunarodni turnir okuplja preko 750 natjecatelja i više od 200 službenih osoba iz 47 država svijeta, što ga čini izuzetno značajnim događajem u svijetu borilačkog sporta.

Croatia Open 2023 ima status G-1 / E1 turnira, što znači da će najuspješnijim natjecateljima donijeti vrijedne bodove na svjetskoj i Europskoj rang listi. Ovogodišnji turnir je posebno obilježen sudjelovanjem natjecatelja iz raznih dijelova svijeta, čime se potvrđuje ugled i prestiž ovog natjecanja.

Izbornik