• Naslovna
  • Sport
  • Josip Teskera uoči nastupa na seniorskom SP-u: “Sanjam i želim!”

Josip Teskera uoči nastupa na seniorskom SP-u: “Sanjam i želim!”


Pred hrvatskom taekwondo reprezentacijom najvažnije je natjecanje u 2022. godini – seniorsko Svjetsko prvenstvo.

Boje Hrvatske u Meksiku branit će 14 boraca, šest muških i osam ženskih kategorija, a u tom izabranom društvu je i 21. godišnji Kninjanin Josip Teskera.

Članu TKD kluba DIV Knin to će biti drugi nastup na svjetskoj smotri, a iza njega su iznimno naporne i dugotrajne pripreme u trajanju od gotovo tri mjeseca. Jedno vrijeme proveo je i u Splitu, gdje je trenirao te sparirao s najboljim borcima iz Hrvatske.

– Zadnja tri mjeseca sam dobro trenirao, zadovoljan sam s formom. Ove godine odradio sam čak 17 turnira G2/G4/G6 rankinga, a trenutno sam na svjetskom rankingu do -54 kg na 2. mjestu, samim tim bit ću i 2. nositelj u ždrijebu.
Ovo je najbolja moguća stvar u mojem životu koja mi se mogla dogoditi, do prije nekoliko mjeseci nisam niti sanjao da će se sve ovako dobro razvijati. Na ovom prvenstvu moram pružiti svoj maksimum – kaže Josip koji je ove godine osvojio broncu na Europskom seniorskom prvenstvu u Manchesteru 2022.

Vaša očekivanja na SP-u?

– Izuzetno mi je teško i nezahvalno bilo što prognozirati. Konkurencija je izrazito teška, sve ovisi o tom danu, mojoj glavi, sanjam i probat ću dati svoj maksimim i napraviti iskorak u svojoj karijeri – kazao je uzbuđeni, skromni Josip Teskera uoči nastupa na velikoj sceni, na kojoj je kninski klub svoje predstavnike imao 2009., 2011., 2013., 2015., 2019., a imat će, zahvaljujući Josipu, i 2022. godine.

Svjetsko prvenstvo u Meksiku počinje 14. studenog, a mladi Josip nastupa 19. 11. 2022.

Želimo mu puno sreće. I da mu se snovi ostvare!

Izbornik