• Naslovna
  • Društvo
  • U povodu Dana sjećanja u ponedjeljak na Veleučilištu projekcija filma “Sunčica”

U povodu Dana sjećanja u ponedjeljak na Veleučilištu projekcija filma “Sunčica”


U povodu Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, udruga ​Povijesna Postrojba kralja Dmitra Zvonimira organizira prikazivanje dokumentarno-igranog filma “Sunčica” u ponedjeljak, 14. studenoga u 18 sati u Velikoj dvorani Veleučilišta “Marko Marulić” u Kninu.

Projekciji će prethoditi polaganje vijenca i paljenje svijeća na spomeniku Oluja ’95 na Trgu Ante Starčevića u Kninu u 17:30 sati.

Dokumentarno-igrani film “Sunčica” po istoimenoj knjizi donosi potresna svjedočanstva 14 žena i dvojice muškaraca silovanih tijekom agresije i okupacije dijelova Hrvatske u Domovinskom ratu, a nakon projekcije uslijedit će razgovor s gostima o filmu i temi.

“Cilj programa koji financira Grad Knin je dostojanstveno obilježavanje junačke bitke branitelja Vukovara, edukacija o strahotama okupiranog Vukovara, te postizanje razumijevanja posljedica strahota rata na živote onih koji su ih proživjeli. Čast nam je organizirati ovaj program u svrhu očuvanja sjećanja i istine te prenošenja istih na mlađe naraštaje s ciljem očuvanja mira, ljubavi prema domovini i razumijevanju suverenosti naroda.”, poručili su iz Povijesne postroje.

Izbornik